«Βασίλισσα» στο νέο της παλάτι η Τότεναμ , 1-0 τη Μάντσεστερ Σίτι – ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ

Με τις… ευλογίες του Σον η Τότεναμ νίκησε 1-0 την Μάντσεστερ Σίτι στον Αγγλικό εμφύλιο και πήρε προβάδισμα πρόκρισης.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι. Κράτησε μπάλα, την κυκλοφόρησε καλά και με την ποιότητα και την ταχύτητα του Στέρλινγκ άγχωσε την άμυνα της Τότεναμ.

Σε μια ατομική προσπάθεια του Άγγλου μέσο-επιθετικού, το σουτ που επιχείρησε βρήκε στο χέρι του Ρόουζ. Ο διαιτητής Μπιούρν Κάιπερς πήγε να δει την φάση στο VAR.

Η απόφαση του ήταν πέναλτι το οποίο ανέλαβε ο Σέρχιο Αγουέρο. Ο Λόρίς όμως για ακόμη μια φορά φέτος δε νικήθηκε από την άσπρη βούλα. Έπιασε το πέναλτι και κράτησε το μηδέν.

Η Τότεναμ πήρε θάρρος! Βγήκε στην επίθεση και με την σειρά της άγχωσε την άμυνα της Σίτι. Έφτιαξε μια μεγάλη φάση αλλά ο Κέιν δεν κατάφερε να νικήσει τον Έντερσον που εντυπωσιακά κράτησε το μηδέν.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου υπήρχε καλός ρυθμός, οι δύο ομάδες έτρεξαν πολύ αλλά δεν έφτιαξαν άλλη μεγάλη φάση! Ημίχρονο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με εξαιρετική στιγμή για την Σίτι αλλά το σουτ του Στέρλινγκ από δύσκολη γωνία σταμάτησε εύκολα ο Λορίς.

Στο 58ο λεπτό σε προσπάθεια του να γεμίσει την μπάλα στην αντίπαλη περιοχή ο Ντελφ βρήκε άσχημα στον αστράγαλο τον Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος φορ έφυγε άμεσα για τα αποδυτήρια και δεν επέστρεψε ποτέ! Ο Μόουρα τον αντικατέστησε και το νέο γήπεδο της Τότεναμ πάγωσε με την αποχώρηση του αρχηγού.

Στο 79ο λεπτό η Τότεναμ «ξεμύτησε». Ο Σον βγήκε στην πλάτη της άμυνας, παρά την πίεση κράτησε τον έλεγχο της μπάλας και με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Έντερσον και έκανε το 1-0.

Στο υπόλοιπο του αγώνα η Τότεναμ είχε τον έλεγχο και δεν κινδύνευσε από την Σίτι που φάνηκε να μένει από ιδέες και δυνάμεις. Τελικό αποτέλεσμα 1-0.

TOTENAM : Λορίς – Τρίπιε, Αλντερβέιρελντ, Βερτόνχεν, Ρόουζ – Γουίνκς (81′ Γουανιάμ), Σισοκό – Άλι (87′ Γιορέντε), Έρικσεν, Σον – Κέιν (58′ Μόουρα).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙ. : Έντερσον – Γουόκερ, Οταμέντι, Λαπόρτ, Ντελφ – Φερναντίνιο, Γκιουντογκάν, Νταβίντ Σίλβα (89′ Ντε Μπρόινε) – Μάχρεζ (89′ Σανέ), Στέρλινγκ, Αγουέρο (71′ Ζεζούς).

Οι οπαδοί της Τότεναμ στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας στο νεότευκτο γήπεδο του συλλόγου απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι έφτιαξαν ένα εκπληκτικό κορεό με το μότο του συλλόγου (To dare is to do) που έκλεψε την παράσταση.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ