Γιορίς και Κέιν έστειλαν την Τότεναμ στα προημιτελικά του Champions League – BINTEO

Με μπόλικη τύχη και τον Ούγκο Γιορίς να κατεβάζει τα… ρολά στο πρώτο ημίχρονο και τον Χάρι Κέιν να «χτυπάει» στο ξεκίνημα του δεύτερου, η Τότεναμ επικράτησε με 1-0 της Ντόρτμουντ και με συνολικό σκορ 4-0 προκρίθηκε στους «8» του Champions League.

Τον απόλυτο έλεγχο είχε στα πρώτα 45 λεπτά η Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Λουσιεν Φαβρ μπήκε δυνατά, είχε τον έλεγχο, κέρδισε όλες τις μονομαχίες, αλλά τα χάλασε στην τελική πάσα. Είχε κλείσει την Τότεναμ στο… καβούκι της, με τους Λονδρέζους να παίζουν φοβισμένα και αρκετά πίσω, παρά το 3-0 του πρώτου αγώνα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο 11΄ για τους γηπεδούχους αλλά ο Φερτόνγκεν με φοβερό τάκλιν δεν επέτρεψε στον Ρόις να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 21΄ ξανά ο ίδιος παίκτης επιχείρησε να νικήσει τον Γιορίς με την μπάλα να βρίσκει στον Σάντσες και να καταλήγει στην αγκαλιά του Γάλλου τερματοφύλακα. Δύο λεπτά μετά, ο Γκέτσε έκανε το σουτ στην κίνηση, με την μπάλα να έχει πορεία προς την εστία, αλλά βρήκε ξανά στα σώματα και δεν έφτασε ποτέ μέχρι το τέρμα.

Κάπου εκεί… εμφανίστηκε η Τότεναμ και λίγο έλειψε να σκοράρει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ και να κλειδώσει την πρόκριση, όμως στο 31΄ ο Σον υπό την πίεση του Βολφ έκανε κάκιστο τελείωμα, απέναντι στον Μπούρκι. Η φάση αυτή «ταρακούνησε» την Ντόρτμουντ, η οποία δημιούργησε πέντε μεγάλες φάσεις σε τέσσερα λεπτά. Αρχικά, στο 34’ ο Βάιγκλ δεν κατάφερε με δύο τελικές να νικήσει τον Λιορίς και τον Ντέιβις, ενώ στα… καπάκια το βολέ που επιχείρησε ο Ρόις, βρήκε στα σώματα και έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι! Δευτερόλεπτα μετά ο Γιορίς έκανε απίθανη επέμβαση με το αντίθετο χέρι σε φαλτσαριστό πλασέ του Γκέτσε, ενώ ο Γάλλος κατέβασε τα… ρολά και στο τελείωμα του Σάντσο στο 37΄, στην τελευταία ευκαιρία του ημιχρόνου.

Η Ντόρτμουντ μπήκε αποφασισμένη να διεκδικήσει όλες τις πιθανότητές της στο δεύτερο ημίχρονο, έπαιζε φουλ ψηλά και το… πλήρωσε! Σε μια ανύποπτη φάση στο 49΄, η άμυνα των γηπεδούχων «ξέχασε» τον Κέιν, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Μπούρκι, δεν μιμήθηκε τους αντιπάλους του και με άψογο πλασέ έδωσε το προβάδισμα στην Τότεναμ, «κλειδώνοντας» την πρόκριση καθώς οι γηπεδούχοι έψαχναν πέντε γκολ! Πράγμα που ήταν… αδύνατο και φάνηκε και στη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι έδειχναν να τα παρατάνε, δεν είχαν τα κουράγια να φτιάξουν φάσεις, να απειλήσουν και να προσπαθήσουν μπας και αλλάξουν κάτι. Οι μόνοι που δεν τα παράτησαν ποτέ ήταν οι οπαδοί της Ντόρτμουντ, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να στηρίζουν την ομάδα τους δημιουργώντας μια απίθανη ατμόσφαιρα! Αποθέωναν τους ποδοσφαιριστές τους παρά τον αποκλεισμό, χάρισαν ένα… standing ovation και τους χειροκρότησαν στο φινάλε, παρότι δεν κατάφεραν σε δύο ματς κόντρα στην Τότεναμ, να σκοράρουν ούτε… μισό γκολ!

Ντόρτμουντ: Μπούρκι, Βολφ (62΄Λάρσεν), Ακαντζί, Βάιγκλ, Ντιαλό, Βίτσελ, Ρόις (74΄ Ντιλέινι), Γκέτσε, Σάντσο, Γκερέιρο (62΄ Πούλισιτς), Αλκάθερ.

Τότεναμ: Γιορίς, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Φερτόνγκεν, Οριέ, Ντέιβις, Γουίνκς (55΄ Ντάιερ), Σισοκό, Έρικσεν (83΄ Ρόουζ), Σον (71΄ Λαμέλα), Κέιν. Δείτε το βίντεο:

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ