Τα highlights από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη – ΒΙΝΤΕΟ

Ο “διπρόσωπος” Παναθηναϊκός κατάφερε να “ξυπνήσει” στο δεύτερο ημίχρονο και να πάρει τη νίκη (2-0) μέσα στο άδειο λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ.

Ο Άρης ήταν καλύτερος στο α’ ημίχρονο, αλλά αναποτελεσματικός. Στο β’ ημίχρονο είδε το “τριφύλλι” να κλείνει όλους τους διαδρόμους προς τα καρέ του Διούδη, μετά το γκολ του Δώνη έχασε τη ψυχραιμία του κι έτσι ηττήθηκε στο παγωμένο ΟΑΚΑ.

Ο Άρης έδειξε με το ξεκίνημα του ματς τις… ορέξεις του και την ποιότητά του. Οι Θεσσαλονικείς είχαν καλύτερη παρουσία από το “τριφύλλι” και έχοντας στα πόδια τους την μπάλα πίεσαν για να φέρουν σε δύσκολη θέση τον Διούδη.

Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός έδειξε μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ Μακέντα και Χατζηγιοβάνης δεν τροφοδοτήθηκαν.

Ο Νίκο Μαρτίνες απείλησε την αντίπαλη εστία με δύο σουτ (3′, 16′) ενώ στο 22′ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ. Μετά από λάθος του Κουρμπέλη στη μεσαία γραμμή, ο Μαρτίνες άνοιξε την μπάλα στα αριστερά στον Λάρσον, αυτός πάσαρε στο ύψος του πέναλτι που κινούνταν ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός, αυτός έκανε το αριστερό σουτ με τη μία, αλλά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι των “πρασίνων”.

Ο Γιώργος Δώνης εμφανίστηκε προβληματισμένος με την εικόνα της ομάδας του, την ώρα που ο Άρης κέρδιζε τις εντυπώσεις, αλλά δεν μπόρεσε να φτιάξει άλλη σημαντική φάση μέχρι την ανάπαυλα.

Οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο ξεκίνημα της επανάληψης. Στο 51′ και μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Ντιγκινί έπιασε με τη μία το σουτ στο ύψος του πρώτου δοκαριού αλλά έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ.

Ο Παναθηναϊκός… ξύπνησε ξαφνικά και αφού είδε στο 58′ τον Κουέστα να αποκρούει δύσκολα την κεφαλιά του Ινσούς (η πρώτη μεγάλη φάση των “πρασίνων” στο ματς) και πέντε λεπτά αργότερα έφτασε στο 1-0. Ο Μακέντα έβγαλε εξαιρετική παράλληλη μπαλιά από τα αριστερά στο ύψος της μικρής περιοχής και ο προωθημένος και εντελώς αμαρκάριστος Δώνης άνοιξε το σκορ!

Ο Σάββας Παντελίδης πέρασε Φετφατζίδη και Ματίγια στο ματς για να βοηθήσει την ομάδα του να αντιδράσει. Οι Θεσσαλονικείς κράτησαν ψηλά τις γραμμές τους, αλλά το… σκηνικό είχε αλλάξει.

Και τελικά ο Παναθηναϊκός έφτασε στο 2-0, με τον Ινσούα να βάζει ένα μαγικό γκολ! Ο Αργεντινός στο 74′ άφησε να περάσει η κάθετη πάσα στα αριστερά προς τον Άλτμαν. Ο Ισραηλινός έδωσε και πάλι τη μπάλα στον Ινσούα μέσα στην περιοχή και ο αριστερός μπακ του Παναθηναϊκού με πανέμορφο σκαφτό πλασέ νίκησε τον Κουέστα!

Το παιχνίδι πλέον είχε τελειώσει, με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν ν’ απειλήσουν και τους παίκτες του Δώνη ν’ αντιδρούν πλέον σωστά στην άμυνα για να μη διατρέξουν κινδύνους.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Γιόχανσον, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (73′ Άλτμαν), Χατζηγιοβάνης (77′ Καμπετσής), Μακέντα (86′ Εμμανουηλίδης).

Άρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ρόουζ, Κορχούτ, Σιώπης, Μπάσα (65′ Ματίγια), Γκαρσία (80′ Γιουνές), Μαρτίνες (65′ Φετφατζίδης), Λάρσον, Ντιγκινί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ