Τσιτσιπάς: Είναι μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που μπορεί να δημιουργήσει ιστορία στην Ελλάδα

Αφιέρωμα στον Στέφανο Τσιτσιπά, με αφορμή την συμμετοχή του στο Australian Open αλλά και την παρουσία του με την Μαρία Σάκκαρη ως δίδυμο στο Hopman Cup, στο Περθ της Αυστραλίας, κάνει η ιστοσελίδα του διάσημου τουρνουά τένις που φιλοξενείται στη Μελβούρνη από τις 27 Ιανουαρίου.

Αφού σημειώνει ότι ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν θα ξεχάσει ποτέ τα 20α του γενέθλια, θυμίζοντας δηλώσεις του για την αναμέτρηση με τον Ναδάλ («Το να παίζεις σε ένα τελικό του Masters είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί στα γενέθλιά σου. Ζω το όνειρο κυριολεκτικά. Είχα την καλύτερη εβδομάδα της ζωής μου»), υπογράμμισε την παρουσία του στο Τορόντο.

«Ο Τσιτσίπας ξεκίνησε τη χρονιά ως Νο.91. Τελείωσε τη σεζόν με 46 νίκες, τρεις εμφανίσεις σε τελικούς, στη Βαρκελώνη, το Τορόντο και την Στοκχόλμη – σε τρεις διαφορετικές επιφάνειες, έναν τέταρτο γύρο Grand Slam στο Wimbledon, μισή ντουζίνα κορυφαίες νίκες, τον τίτλο Next Gen, και την ανάδειξή του ως πιο βελτιωμένο παίκτη», αναφέρει.

«Είχα μια φανταστική χρονιά αλλά ήταν το τελευταίο πράγμα που ήταν στο μυαλό μου», δήλωσε ο Τσιτσίπας για το βραβείο του στο ATP Finals στο Λονδίνο. «Όλη η σκληρή δουλειά, όλη η προσπάθεια που έβαλα στο παιχνίδι μου φέτος, είναι μέρος αυτού του τροπαίου. Έτσι ναι, αισθάνεσαι υπέροχα», είπε ο Τσιτσιπάς.

«Η Ελλάδα, με τα επικά της τοπία, τα νησιά και τις παραλίες, δεν είναι ακριβώς γνωστή για την παραγωγή κορυφαίων παικτών τένις», υπογραμμίζει το αφιέρωμα.

«Εγώ έχω μπλε αίμα; Η Ελλάδα είναι αυτή που είμαι εγώ», λέει ο Τσιτσιπάς που στη συνέχεια αναφέρεται στη μητέρα του.

«Η μητέρα μου έδωσε την πειθαρχία στο παιχνίδι μου. Αυτό πιστεύω ότι με βοήθησε πολύ: πειθαρχία. Το οποίο, στην ελληνική κουλτούρα, δεν είναι τόσο κοινό, θα έλεγα. Χρειάζεται πολλή ψυχική ανθεκτικότητα και ψυχική σταθερότητα για να μπορέσεις να κερδίσεις παίκτες και να παίζεις στο καλύτερο δυνατό. Η διατήρηση της ηρεμίας και της θετικής σκέψης είναι το πιο σημαντικό πράγμα για μένα».

Όπως σημειώνεται ο «Τσιτσίπας είναι «πολύ καλός φίλος» με τους Ελληνο-Αυστραλούς Θανάση Κοκκινάκη και Μάρκο Φιλίππουση, αλλά δεν έχει συναντήσει ποτέ τον Πιτ Σάμπρα, το μεγαλύτερο ελληνικό όνομα στο παιχνίδι, αλλά μοιράζεται τα γενέθλιά – στις 12 Αυγούστου – με τον θρυλικό Ελληνοαμερικανό. Ο Τσιτσιπάς μπορεί να περιμένει μια ροκ-υποδοχή στην πολυπολιτισμική Μελβούρνη, μία από τις μεγαλύτερες «ελληνικές» πόλεις εκτός Ελλάδας.

«Δεν νιώθω πίεση για την Ελλάδα; Ποτέ. Είναι ένα μεγάλο κίνητρο να είμαι αυτός που μπορεί να δημιουργήσει ιστορία στην Ελλάδα και να υπάρχουν παιδιά να με κοιτούν. Μπορώ να τους εμπνεύσω και να είμαι ο ηγέτης του τένις στην Ελλάδα».

Πηγή πληροφοριών/ΦΩΤΟ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ