Θρίαμβος της Λίβερπουλ στο ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – BINTEO

Στη Λίβερπουλ το ντέρμπι και η κορυφή της Premier League.

H ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ ήταν καλύτερη, έχασε περισσότερες ευκαιρίες από τη Γιουνάιτεντ, αλλά χρειάστηκε το «κρυφό χαρτί» από τον πάγκο για να διασπάσει το τείχος των φιλοξενούμενων (3-1).

Αυτό ήταν ο Σακίρι, που μπήκε στο ματς στο 70’ και σκόραρε δύο φορές, έχοντας με το μέρος του και τον παράγοντα της τύχης, καθώς και στις δύο περιπτώσεις (73’, 80’) ευνοήθηκε από τις κόντρες σε πόδια παικτών της Γιουνάιτεντ.

Για τη Γιουνάιτεντ βρήκε δίχτυα ο Λίνγκαρντ (33’), εκμεταλλευόμενος το λάθος του Άλισον, με το οποίο ισοφάρισε το γκολ του Μανέ (24’).

Με αυτό το αποτέλεσμα η Λίβερπουλ παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας στο +1 από τη Σίτι (και αήττητη), ενώ η Γιουνάιτεντ είναι στην 6η θέση με μόλις 26 βαθμούς.

Ο αγώνας:

Πρέπει να είχαν περάσει πολλά χρόνια για ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο ομάδες, που υπήρχε ένα τόσο ξεκάθαρο φαβορί και αυτό ήταν η Λίβερπουλ, κάτι που δεν ίσχυε μόνο στα χαρτιά, αλλά και στην εικόνα του ματς. Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν εφιαλτικό για τη Γιουνάιτεντ, αφού οι γηπεδούχοι πίεζαν ασταμάτητα και δημιουργούσαν συνεχώς, με τον Ντε Χέα να έχει μια σπουδαία επέμβαση στο 7’. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 20’ η κατοχή ήταν στο 68% υπέρ της Λίβερπουλ.

Το γκολ τελικά δεν άργησε να έρθει, αφού στο στο 24’ ο Μανέ έκανε με την πρώτη, ό,τι δεν έκανε στο ματς με τη Νάπολι, ανοίγοντας το σκορ, έπειτα από υπέροχη ασίστ του Φαμπίνιο και τον… βαθύ ύπνο του Άσλεϊ Γιανγκ που δεν έδειξε ιδιαίτερη… θέρμη να ακολουθήσει τον Σενεγαλέζο. Μετά το γκολ ακολούθησε ακόμα μία ευκαιρία των γηπεδούχων, με τον Λόβρεν όμως να αστοχεί από το ύψος της μικρής περιοχής.

Η Γιουνάιτεντ δεν παρουσίαζε τίποτα σπουδαίο μεσοεπιθετικά, αλλά τελικά βρήκε την ισοφάριση στο 33’, έπειτα από δώρο του Άλισον. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και ο Λίνγκαρντ πήρε το ριμπάουντ κάνοντας το 1-1, σκορ που ήταν η ιστορία του πρώτου ημιχρόνου.

Με το δεύτερο ημίχρονο, η Λίβερπουλ ανασυντάχθηκε, άρχισε να επαναφέρει την πίεσή της στην άμυνα της Γιουνάιτεντ, που έδειχνε έτοιμη για το λάθος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτό συνέβη στο 52’, όταν ο Φιρμίνο βρέθηκε ανάμεσα σε τρεις παίκτες, έκανε και το σουτ με τον Ντε Χέα να αποκρούει.

Παρά την πίεση, η Λίβερπουλ δεν δημιουργούσε ευκαιρίες, οπότε χρειαζόταν κάτι διαφορετικό, κάτι το απρόβλεπτο η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και όπως ήταν αναμενόμενο πέρασε στο ματς τον Σακίρι στο 70’, που είχε από πάνω του ένα μεγάλο άστρο.

Συγκεκριμένα, στο 73’ ο Μανέ έκανε την προσπάθεια από τα αριστερά, αφού προηγήθηκαν πολλές κόντρες, η μπάλα έφτασε στον Σακίρι, που με δεξί πλασέ και την μπάλα να ξανακοντράρει, κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1. Εκεί ουσιαστικά όλα τελείωσαν…

Οι φιλοξενούμενοι απογοητεύτηκαν κάτι που εκμεταλλεύθηκε η Λίβερπουλ και σκόραρε και πάλι, κάνοντας το 3-1. Ο διεθνής Ελβετός έκανε το σουτ, η μπάλα κόντρα στο πόδι του Μπαϊγί, αλλάζοντας πορεία και διαμορφώθηκε το τελικό αποτέλεσμα, με τον Σακίρι να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Αλισον, Λόβρεν, Φαν Ντάικ, Κλάιν, Ρόμπερτσον, Φαμπίνιο, Κεϊτά (70′ Σακίρι), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Μανέ (84′ Χέντερσον), Φιρμίνο

Μάντεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Μπαΐγ, Λίντελοφ, Νταλό (46′ Φελαίνί), Νταρμιάν, Μάτιτς, Ερέρα (80′ Μαρσιάλ), Γιανγκ, Λίνγκαρντ (85′ Μάτα), Ράσφορντ, Λουκάκου.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ