Έχασε το «χρυσάφι» ο ΠΑΟΚ – Τι κερδίζει στο Europa League

Τη δυνατότητα να κερδίσει τουλάχιστον 20 εκατ. ευρώ από το Champions League έχασε ο ΠΑΟΚ.

Έτσι, μετά τον αποκλεισμό από την Μπενφίκα στα play offs, οι «Θεσσαλονικείς» δεν θα έχουν αντίστοιχα έσοδα, αλλά αυτά που προσδοκούν από το Europa League δεν είναι αμελητέα.

Θα εισπράξουν ως πριμ «παρηγοριάς» 5 εκατ. ευρώ και θα μεταφερθούν στους ομίλους του Europa League.

Κατά τα άλλα, προβλέπεται ένα επιπλέον φιξ ποσό 2,92 εκατ. ευρώ για τη συμμετοχή στα γκρουπ, ενώ εκεί κάθε νίκη πριμοδοτείται με 1 εκατ. και κάθε ισοπαλία με 500.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα, η πρόκριση στους «32» φέρνει πριμ 500.000 ευρώ, στους «16» 1,1 εκατ., στους «8» 1,5 εκατ., στα ημιτελικά 2,4 εκατ. ευρώ και 4,5 εκατ. για τη συμμετοχή στον τελικό, με έξτρα 4 εκατ. για το νικητή του τροπαίου.

Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ θα προσδοκά και ένα ποσό από το market pool του Europa League, το οποίο μάλιστα θα το μοιραστεί με τον Ολυμπιακό αν οι «ερυθρόλευκοι» αποκλείσουν την Μπέρνλι και γίνουν η δεύτερη ελληνική ομάδα στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αν ο ΠΑΟΚ είχε περάσει στους ομίλους του Champions League θα είχε εξασφαλίσει 15,25 εκατ. ευρώ, ένα επιπλέον σημαντικό ποσό βάσει της κατάταξης που θα βρισκόταν στο δεκαετές ranking της UEFA μεταξύ των 32 ομάδων των ομίλων, ενώ θα μοιραζόταν και τα χρήματα του market pool με την ΑΕΚ εισπράττοντας το 45% από τα περίπου 5 εκατ. ευρώ που αντιστοιχούν στην Ελλάδα (το ακριβές ποσό θα γίνει γνωστό προς το τέλος της σεζόν).

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ