Επαναφέρει το θέμα του VAR για το Champions League η UEFA

Eντυπωσιασμένοι είναι από τα αποτελέσματα της χρήσης του VAR στο πρόσφατο Μουντιάλ οι άνθρωποι της UEFA, οι οποίοι εξετάζουν το ενδεχόμενο εφαρμογής του και στο Champions League.

Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας «Times», σημειώνοντας ωστόσο ότι αν όντως συμβεί αυτό κατόπιν απόφασης της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θα αφορά παιχνίδια από τη φάση των προημιτελικών της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, το θέμα αναμένεται να τεθεί άμεσα επί τάπητος, δηλαδή στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της UEFA που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Μονακό.

Σε περίπτωση που υπάρξει έγκριση σε πρώτο στάδιο, τότε η χρήση του VAR στο Champions League αναμένεται να αποφασιστεί οριστικά κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA στις 27 Σεπτεμβρίου.

Μέχρι τώρα, πάντως, η ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομοσπονδία ήταν αρνητική στη χρήση του βίντεο ριπλέι για δύο λόγους.

Αφενός, διότι κρίθηκε ότι δεν υπήρχαν αρκετοί έμπειροι διαιτητές για να το χρησιμοποιήσουν, με δεδομένο μάλιστα ότι στη φάση των ομίλων είναι πολλά τα παιχνίδια κάθε αγωνιστική και αφετέρου, διότι αρκετά από τα στάδια δεν μπορούσαν να υποστηρίξουν τον κατάλληλο εξοπλισμό.

Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ