Αργυρό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στίβου η Μπελιμπασάκη – ΒΙΝΤΕΟ

Στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στίβου που διεξάγεται στο Βερολίνο, θα ανέβει και η Μαρία Μπελιμπασάκη, η οποία τερμάτισε στη 2η θέση των 400 μέτρων με χρόνο 50.45 που συνιστά νέο πανελλήνιο ρεκόρ.

Έτσι η Μπελιμπασάκη χάρισε το 5ο μετάλλιο στη χώρα μας στη διοργάνωση μετά τα τρία χρυσά των Τεντόγλου, Στεφανίδη και Παπαχρήστου, αλλά και το αργυρό της Νικόλ Κυριακοπούλου.

Δείτε την κούρσα της Μπελιμπασάκη:

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Τζουστίνα Σβιέτι-Έρσετικ (Πολωνία) με 50.41 (κορυφαία επίδοση φέτος στην Ευρώπη), η οποία κέρδισε πάνω στον τερματισμό την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και το χάλκινο η Λισανέ ντε Βίτε (Ολλανδία) με 50.77 με επίσης εθνικό ρεκόρ.

Οι Έλληνες έχουμε ψυχή, είμαστε δυνατοί

«Προσπάθησα πάρα πολύ, αισθανόμουν καλά και μπήκα να κερδίσω με καλή ψυχολογία. Έχασα τον βηματισμό μου στα τελευταία μέτρα και έπεσα» ανέφερε η Μαρία Μπελιμπασάκη, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την επίδοσή της και το νέο πανελλήνιο ρεκόρ ανέφερε πως «το έχω ξαναπεί, σημασία έχει οι ψηλές επιδόσεις να γίνονται σε μεγάλους αγώνες. Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή μου και την οικογένεια μου, που με πιστεύει και με βοηθάει, ευχαριστώ και το γενικό επιτελείο του ΣΕΓΑΣ».

Τέλος αναφέρθηκε στα γεγονότα με τις πυρκαγιές στην Αττική λέγοντας πως «θέλω να ευχηθώ σε όλο τον κόσμο να έχει υγεία. Λυπάμαι για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα, καίγονται, πνίγονται, υπάρχει πίνα, ανεργία. Οι Έλληνες έχουμε ψυχή και είμαστε δυνατοί».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ