Μία ανάσα από τον Ολυμπιακό ο Μπλατ

Κοντά στην έναρξη… εποχής Μπλατ βρίσκεται ο Ολυμπιακός!

Ύστερα από μερικές ημέρες διαπραγματεύσεων, η διοίκηση των «ερυθρολεύκων» είναι μία ανάσα από τον πείσει τον πολύπειρο προπονητή να πει το οριστικό «ναι» στην πρόταση για διετή συνεργασία.

Έτσι, απομένουν λεπτομέρειες ώστε ο Αμερικανοϊσραηλινός κόουτς να αποτελέσει τον διάδοχο του Γιάννη Σφαιρόπουλου στον πάγκο της ομάδας.

Οι Πειραιώτες είχαν θέσει εξ αρχής ως προτεραιότητά τους να βρουν έναν προπονητή που μπορεί να φτιάξει την ομάδα της επόμενης ημέρας με γερές βάσεις και ο Μπλατ θεωρήθηκε ο ιδανικότερος για την μετα-Σφαιρόπουλο εποχή.

Έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» πίεσαν την πλευρά του πρώην προπονητή των Κλίβελαντ Καβαλίερς και μένουν λεπτομέρειες ώστε να κλείσει θετικά ο κύκλος των επαφών για συνεργασία μέχρι το 2020.

Οι δυο πλευρές έχουν φτάσει σε συμφωνία για τα πιο βασικά ζητήματα του deal και απομένει η διευθέτηση τυπικών θεμάτων, ώστε να οριστικοποιηθεί ο «γάμος» και ο Μπλατ να γίνει ο πρώτος ξένος προπονητής στον «ερυθρόλευκο» πάγκο από την αποχώρηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ασφαλώς, πρόκειται για μία μεγάλη κίνηση από πλευράς Ολυμπιακού αν και προς το παρόν δεν έχουν πέσει οι τελικές υπογραφές.

Ο Μπλατ έχει εργαστεί ως πρώτος προπονητής κατά σειρά σε Χαποέλ Γκαλίλ Ελιόν, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Εθνική Ισραήλ, Ντιναμό Αγίας Πετρούπολης, Μπενετόν, Εθνική Ρωσίας, Εφές, Ντιναμό Μόσχας, Άρη, Κλίβελαντ Καβαλίερς και Νταρουσάφακα. Το 2007 κατέκτησε το Eurobasket με την Ρωσία, ενώ το 2014 την Euroleague με την Μακάμπι. Φυσικά, υπήρξε προπονητής του Λεμπρόν Τζέιμς -κι όχι μόνο- στους Καβαλίερς και οδήγησε την ομάδα στους τελικούς του 2015.Πηγή ρεπορτάζ: ΑΜΠΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ