Αυτός ήταν ο Ντάβιντε Αστόρι – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Tο παγκόσμιο ποδόσφαιρο θρηνεί την απώλεια του αρχηγού της Φιορεντίνα, Ντάβιντε Αστόρι.

Ο αρχηγός των «βιόλα» έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών λίγες ώρες πριν το παιχνίδι της ομάδας του με την Ουντινέζε. Ο Αστόρι και οι συμπαίκτες του είχαν καταλύσει στο ξενοδοχείο «La Di Moret» του Ούντινε και από το πρωί ουδείς μπορούσε να τον βρει. Τα κινητά πήραν «φωτιά» για να κατέβει από το δωμάτιο του και να δώσει το «παρών» στο πρωινό, όμως ο 31χρονος άσος είχε φύγει στον ύπνο του.

Ο Αστόρι γεννήθηκε στις 7 Ιανουαρίου του 1987. Ξεκίνησε την καριέρα του στην ερασιτεχνική Ποντίσολα και στη συνέχεια μετακόμισε στις ακαδημίες της Μίλαν. Το 2006 έκανε το άλμα στην ανδρική ομάδα και από κει ξεκίνησε το ωραίο ταξίδι στον κόσμο του Καμπιονάτο που έληξε με τόσο άδοξο τρόπο.

Δύο χρόνια αργότερα υπέγραψε στην Κάλιαρι με συμφωνία συνιδιοκτησίας με τη Μίλαν έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Το ντεμπούτο του ήταν στον εκτός έδρας αγώνα με τη Σιένα στις 14 Σεπτεμβρίου 2008.

Το καλοκαίρι του ’09, η Κάλιαρι ανανέωσε την κυριότητά του με τη Μίλαν για να τον κρατήσει για ακόμη μία σεζόν με τον Αστόρι να αντικαθιστά τον Ντιέγκο Λόπεζ. Πραγματοποίησε 34 εμφανίσεις και σημείωσε το πρώτο του γκολ για τον σύλλογο στο 2-2 με την Φιορεντίνα στις 31 Ιανουαρίου 2010.

Στις 28 Φεβρουαρίου 2010, ο Αστόρι σημείωσε το δεύτερο γκολ του στην ήττα με 2-1 από την Κιέβο. Το καλοκαίρι του ίδιου έτους η Κάλιαρι ανανέωσε την συνιδιοκτησία του με την Μίλαν για να τον κρατήσει για ένα ακόμη έτος.

Στις 22 Ιουνίου 2011 ο σύλλογος αγόρασε το υπόλοιπο 50% των δικαιωμάτων από τη Μίλαν δαπανώντας άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, μιας και είχε προσυμφωνηθεί ότι πλην του ενός εκατ. ευρώ που έδωσε το ’08, θα έδινε άλλα 2,5 εκατομμύρια.

Μετά από 8 εμφανίσεις στην αρχή της σεζόν, έσπασε το πόδι του σε αγώνα με τη Νάπολι στις 23 Οκτωβρίου 2011 και ο τραυματισμός του τον οδήγησε εκτός δράσης για τρεις μήνες.

Στις 9 Ιουλίου 2012, ο Αστόρι αποκάλυψε ότι απέρριψε μια κίνηση της Σπαρτάκ Μόσχας αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ αμοιβή μετά από συμφωνία μεταξύ δύο συλλόγων. Ο Αστόρι αποκάλυψε τότε ότι αρνήθηκε την πρόταση της Σπαρτάκ Μόσχας, επειδή ήθελε να μείνει στην Κάλιαρι και να επιτύχει τους στόχους του με το σύλλογο.

Στις 24 Ιουλίου 2014, η Κάλιαρι ανακοίνωσε την μετακίνηση του παίκτη στη Ρόμα με τη μορφή δανεισμού για έναν χρόνο. Η συμφωνία έκλεισε στα 2 εκατ. ευρώ και η Ρόμα είχε τη δυνατότητα να τον αποκτήσει στο τέλος της σεζόν καταβάλλοντας άλλα πέντε. Στις 4 Αυγούστου 2015, υπέγραψε στην Φιορεντίνα, ως δανεικός, μέχρι το τέλος της σεζόν και στη συνέχεια αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή.

Συνολικά είχε 379 παιχνίδια στην καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα και 8 γκολ.

Με την Εθνική ομάδα της χώρας του είχε 14 εμφανίσεις και 1 γκολ. Το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών Ιταλίας το έκανε στον φιλικό αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, στις 10 Αυγούστου 2010.

Δείτε τα βίντεο:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ