Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Λιούις Χάμιλτον

Ο Βρετανός πιλότος, Λιούις Χάμιλτον κατέκτησε και μαθηματικά τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της καριέρας του στη Φόρμουλα 1, με τον Φερστάπεν να παίρνει την νίκη στο Μεξικό.

Ο Λιουίς Χάμιλτον σφράγισε και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού τίτλου, καθώς τερμάτισε στην ένατη θέση και φεύγει από το Μεξικό πρωταθλητής, αφού οι 50 βαθμοί που είναι διαθέσιμοι στα Γκραν Πρι Βραζιλίας και Άμπου Ντάμπι δεν φτάνουν στον Φέτελ.

Παρά την… τρομάρα της εκκίνησης, όπου η σύγκρουση με τον Σεμπάστιαν Φέτελ έστειλε και τους δύο διεκδικητές του τίτλου στην ουρά της κατάταξης, ο Γερμανός κατάφερε να αναρριχηθεί πιο γρήγορα από τον μεγάλο του αντίπαλο και έφτασε μέχρι την τέταρτη θέση.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό αφού έπρεπε να τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις για να παρέμενε “ζωντανός” στη μάχη του τίτλου.

Έτσι, ο Χάμιλτον με την ένατη θέση του, πανηγύρισε τον τέταρτο τίτλο του και έφτασε στην τρίτη θέση της σχετικής κατάταξης τους Φέτελ και Προστ που έχουν επίσης τέσσερις. Δεύτερος είναι ο Φάτζιο με πέντε και πρώτος ο Μίχαλ Σουμάχερ με επτά.Βαθμολογία οδηγών:

1. Λιούις Χάμιλτον 333

2. Σεμπάστιαν Φέτελ 277

3. Βαλτέρι Μπότας 262

4. Ντάνιελ Ρικιάρντο 192

5. Κίμι Ραϊκόνεν 178

6. Μαξ Φερστάπεν 148

7. Σέρχιο Πέρες 92

8. Σεμπαστιάν Οκόν 83

9. Κάρλος Σάινθ 54

10. Λανς Στρολ 40

Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ