Κατηγορούμενος για φοροδιαφυγή και όχι μόνο ο Νεϊμάρ

Οι περιπέτειες του Νεϊμάρ περί των φορολογικών του στοιχείων δεν έχουν τελειωμό.

Ο Βραζιλιάνος σταρ της Μπαρτσελόνα κατηγορείται από τις βραζιλιάνικες Αρχές ότι κατέθετε ψευδή φορολογικά στοιχεία και ανακριβή έγγραφα επί επτά χρόνια. Συγκεκριμένα, οι κατηγορίες, που βαραίνουν τον ποδοσφαιριστή, χρονολογούνται από το 2006 έως το 2013, όταν ο Βραζιλιάνος σταρ φορούσε τη φανέλα της Σάντος και προτού μεταγραφεί στην Μπαρτσελόνα.

Στα τέλη του 2015, οι βραζιλιανικές Αρχές «πάγωσαν» δεκάδες εκατομμύρια ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία του διάσημου αθλητή λόγω των ερευνών που διεξάγονταν σε βάρος του.

Σύμφωνα, μάλιστα, με ρεπορτάζ της El Mundo Deportivo,  οι Αρχές έκαναν ενδελεχή έρευνα στην υπόθεση εδώ και δυο χρόνια. Ετσι συγκέντρωσαν έναν φάκελο 5.000 σελίδων, με τον Βραζιλιάνο σταρ να αντιμετωπίζει πλέον τόσο την κατηγορία της φοροδιαφυγής, όσο και της πλαστογράφησης εγγράφων για την περίοδο αυτή.

Θα πρέπει, βέβαια, να επισημάνουμε πως το απόγευμα ο Νεϊμάρ βρέθηκε στη Μαδρίτη, όπου κατέθεσε για 70 λεπτά στο Εθνικό Δικαστήριο και τον δικαστή Χουάν ντε λα Μάτα για την «υπόθεση DIS», συνοδευόμενος από τον πατέρα του.

Ο Νεϊμάρ και ο πατέρας του κατέθεσαν ως υπό έρευνα για εγκλήματα διαφθοράς και απάτης, για τα συμβόλαια που είχαν υπογραφεί από την Μπαρτσελόνα και τη Σάντος στην μεταγραφή του ποδοσφαιριστή, μετά από καταγγελία της εταιρείας «DIS», η οποία κατείχε το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη, όταν μετακινήθηκε στους Καταλανούς.

ΠΗΓΗ: El mundo deportivo

Διαβάστε επίσης:

Δήλωση βόμβα του Νεϊμάρ

Δήλωση του Πελέ για τον Νεϊμάρ που θα συζητηθεί

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ