«Η Κορίνα μιλάει διαρκώς στον Σουμάχερ»

«Η Κορίνα μιλάει διαρκώς στον Σουμάχερ»

 

Εδώ και σχεδόν δύο εβδομάδες οι γιατροί του Μίχαελ Σουμάχερ έχουν αρχίσει να μειώνουν τη δόση του αναισθητικού, προκειμένου σταδιακά να τον ξυπνήσουν από το κώμα. Ωστόσο μέχρι στιγμής, εκτός από «μικρούς σπασμούς» όπως γράφει η Bild, ο πρωταθλητής της F1 δεν έχει άλλες ενδείξεις ανταπόκρισης σε ερεθίσματα-τεστ, στα οποία υποβάλλεται από τους θεράποντες.

Τόσο οι γιατροί, όσο και η οικογένεια και οι φίλοι του, αγωνίζονται καθημερινά για τον Σούμι.

Όπως διευκρινίζουν οι γιατροί, δεν υπάρχει κάποιο ασφαλές επιστημονικό συμπέρασμα σχετικά με το αν και τι ακούν οι ασθενείς που βρίσκονται σε κώμα, από το εξωτερικό τους περιβάλλον. Αυτό δεν εμποδίζει ωστόσο τη σύζυγό του Κορίνα, η οποία δεν έχει φύγει λεπτό από δίπλα του, να περνά ώρες μιλώντας του στο κρεβάτι.

Ο καθηγητής και Προϊστάμενος του τμήματος επειγόντων περιστατικών της Κλινικής «Ασκληπιός» του Αμβούργου, Χάιντς Πέτερ Μέκε, υπογραμμίζει ότι «οι φωνές των οικείων του, σίγουρα επιδρούν κατευναστικά στον ασθενή. Του δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας».

Συχνός επισκέπτης στο νοσοκομείο Γκρενόμπλ είναι επίσης ο πατέρας του, Ρολφ Σουμάχερ, καθώς και ο Πρόεδρος της Formula 1 Ζαν Τοντ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύσσωμο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρακολουθεί σε 24ωρη βάση τον Μίχαελ Σουμάχερ καταγράφοντας και αξιολογώντας την παραμικρή αντίδρασή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild ωστόσο, ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο: ότι θα περάσουν αρκετές εβδομάδες μέχρι να ξυπνήσει.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ