Κορυφαίος νέος ο Παπανικολάου

Κορυφαίος νέος ο Παπανικολάου

Ο νεαρός φόργουορντ των πρωταθλητών Ευρώπης, με τις εντυπωσιακές φετινές του εμφανίσεις στη διοργάνωση πήρε τον τίτλο του «Rising Star» από την Ευρωλίγκας, δηλαδή αυτόν του καλύτερου παίκτη κάτω των 22 ετών.

Η ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας αναφέρει: «Ο Παπανικολάου ένας από τους ήρωες της περασμένης χρονιάς, βελτίωσε τη φήμη του κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις στα μεγάλα παιχνίδια του Ολυμπιακού».

Ο διεθνής άσος αναδείχτηκε πιο εύστοχος παίκτης της Ευρωλίγκας στα τρίποντα και κέρδισε και τον τίτλο του πολυτιμότερου παίκτη της αγωνιστικής. Ήταν ο 2ος μεταξύ των «ερυθρολεύκων» σε ριμπάουντ (4.5) και κλεψίματα (0.9), τρίτος στο σύστημα αξιολόγησης index (12.2) και στα κοψίματα (0.7), 4ος στο σκοράρισμα (9.0) και στις ασίστ (1.4).

Ακόμη είχε 13.1 πόντους στο διάστημα που ο Ολυμπιακός σημείωσε 7 συνεχόμενες νίκες στην κανονική διάρκεια, ενώ παράλληλα τέλειωσε τη σεζόν με 59.4% από το τρίποντο. Αυτή είναι η 5η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών μεταξύ των παικτών που έχουν σουτάρει πάνω από 30 σουτ τριών πόντων. Ειδική μνεία γίνεται στο δημοσίευμα για το παιχνίδι με τους 21 πόντους και τα 12 ριμπάουντ κόντρα στην Κίμκι, στο ματς δηλαδή που οι Πειραιώτες εξασφάλισαν την 2η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στο Top-16.

Πηγή: gazzetta.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ