ΒΙΝΤΕΟ-H Nautilus Concept

ΒΙΝΤΕΟ-H Nautilus Concept

Μια άκρως εντυπωσιακή μελέτη του φοιτητή βιομηχανικού σχεδίου Stephan Park για μια ηλεκτρική μοτοσικλέτα που θα μπορούσε να ανήκει στην Brammo. Έμπνευση του ο Ναυτίλος!

Το εν λόγω project προέρχεται από άσκηση του Stephan Park, φοιτητή του Art Center Transportation Design των Η.Π.Α., πάνω στον ζωομορφισμό.

Η άσκηση ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια και, σύμφωνα με τον ίδιο, ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Ο φοιτητής έπρεπε να σκεφτεί ένα «όχημα» και να το απεικονίσει ως ζώο.

Ο Park, ως έμπνευση διάλεξε το γνωστό μαλάκιο «Ναυτίλος» και τα άκρως εντυπωσιακά αποτελέσματα τα βλέπετε στα τρισδιάστατα σχέδια που σας παραθέτουμε.

Το σχήμα του Ναυτίλου δεν επηρέασε το σχέδιο του Park μόνο στην επιφάνεια (βασικά φαίνεται στα πλαϊνά πλαστικά καλύμματα), αλλά προχώρησε και στα ενδότερα με τη μορφή του πλαισίου στην περιοχή στήριξης του ηλεκτρικού κινητήρα να αντιγράφει τον τρόπο με τον οποίο διαιρούνται τα «διαμερίσματα» μέσα στο όστρακο του μαλακίου.

Σύμφωνα με το mototriti.gr. ο Park έχει δώσει μια «λειτουργική» απάντηση σε κάθε απορία που μπορεί να έχει ο παρατηρητής. Πώς μπορεί να στρίβει το τιμόνι της μοτοσικλέτας από τη στιγμή που καλύπτεται από πάνελ; Με την τοποθέτηση ελλειπτικής μπάρας.

Πώς αλλάζουν οι τρεις μπαταρίες χωρίς να τσακίσει τη μέση του ο αναβάτης; Με… αυτόματο μηχάνημα (το σχέδιο του ανήκει επίσης στον Park) και με τη δυνατότητα που δίνει ο σχεδιαστής για ανασήκωμα της ουράς. Και πώς φτάνει η δύναμη από το ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω τροχό; Με χρήση γραναζιών και φυσικά με τη χρησιμοποίηση άξονα για την τελική μετάδοση.

Δεν ξέρουμε κατά πόσο μια τέτοια μελέτη μπορεί να εφαρμοστεί και στην πράξη (το κέντρο βάρους φαίνεται «ελαφρώς»… διασκοπρισμένο), αλλά το Nautilus σίγουρα αξίζει μια ματιά από τους κατασκευαστές τόσο στις επιμέρους λύσεις που προτείνει όσο και συνολικά ως concept.

ΠΗΓΗ ΒΙΝΤΕΟ: YOUTUBE, Stephan Park

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ