Πλήρωσε και κοιμήσου σαν… άστεγος

Πλήρωσε και κοιμήσου σαν… άστεγος

Χρειάζονται χρήματα για να είσαι άστεγος στη Σουηδία. Μόνο αν πρόκειται για μια βραδιά στο ξενοδοχείο Faktum βέβαια. Το ξενοδοχείο αυτό βρίσκεται στο Gothenburg και δεν έχει δωμάτια, αλλά αντ’ αυτού προσφέρει μια πλήρη εμπειρία άστεγου.

Μόλις κάνετε μια online κράτηση, το ξενοδοχείο θα σας οδηγήσει σε ένα προκαθορισμένο μέρος, όπου πραγματικοί άστεγοι μπορεί να περνάνε τις νύχτες τους, μια από τις 10 παράξενες θέσεις που έχουν διαλέξει για τους επισκέπτες τους.

Ένα «δωμάτιο» στο ξενοδοχείο Faktum κοστίζει 10 δολάρια η βραδιά και οι πελάτες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την θέση τους ανάμεσα από 10 επιλογές, συμπεριλαμβανομένων ενός σημείου κάτω από μια γέφυρα, ενός εγκαταλελειμμένου εργοστασίου, ένα παγκάκι, το δάσος ή ακόμα και κάτω από τα καθίσματα ενός γηπέδου ποδοσφαίρου.

Εικόνες υψηλής ευκρίνειας όλων αυτών των θέσεων είναι διαθέσιμες στον δικτυακό τόπο του ξενοδοχείου και κάνουν πραγματικά την εμπειρία να φαίνεται δελεαστική. Οι περιγραφές που συνοδεύουν τις εικόνες είναι αρκετά δελεαστικές και διασκεδαστικές επίσης.

Που αλλού θα βρείτε μια υπόγεια διάβαση να περιγράφεται ως “Νιώστε τον παλμό της πόλης από το πρωί μέχρι το βράδυ στο Gullbergsvass. Αυτή η ευχάριστη κατοικία βρίσκεται σε μια μικρή απόσταση από την ρομαντική τοποθεσία Dreamer’s Quat: μια πηγή έμπνευσης για μουσικούς και καλλιτέχνες. Και όλα αυτά υπό το ευγενές άγρυπνο μάτι του Skansen Lion και των αιώνιων φρουρών του”.

Ωστόσο, οι επισκέπτες μπορούν να ρίξουν μια ματιά στην θέση και στη συνέχεια να επιλέξουν αν θα περάσουν τη νύχτα τους εκεί ή όχι. Όπως και να έχει, θα πρέπει να πληρώσουν εξαρχής καθώς τα έσοδα που αποκομίζει το ξενοδοχείο Faktum χρησιμοποιούνται για την υποστήριξη των έργων φιλανθρωπίας του περιοδικού Faktum, ενός περιοδικού που εκδίδεται από τους άστεγους της πόλης.

Ο πραγματικός σκοπός της πράξης αυτής είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για τα προβλήματα των 3.400 αστέγων που υπάρχουν στο Γκέτεμποργκ, οι οποίοι συχνά αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τον σκληρό σκανδιναβικό χειμώνα στο ύπαιθρο.

 

 

ΠΗΓΗ:dailyarticle.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ