Mosaic:Ο πρώτος «αληθινός» browser

Στις 23 Ιανουαρίου 1993, ο προγραμματιστής Marc Andreessen κυκλοφόρησε τον «Mosaic», τον web browser που θεωρείται από πολλούς ότι κατέστησε το Internet προσβάσιμο στο ευρύ κοινό... ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Mosaic:Ο πρώτος «αληθινός» browser

Μπορεί να μην ήταν ο πρώτος web browser με γραφικό περιβάλλον, αλλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα κατόρθωσε να γίνει εξαιρετικά δημοφιλής και να αποτελέσει μοντέλο για τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης.

Πράγματι, πριν από τον Mosaic δεν υπήρχε η δυνατότητα εμφάνισης κειμένου και εικόνων ταυτόχρονα στο ίδιο παράθυρο, οι browsers δεν διέθεταν bookmarks, ούτε καν κουμπί «Back».

Ο λόγος που ο Mosaic δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστός σήμερα είναι ότι την επόμενη χρονιά έκανε την εμφάνιση του ο Netscape από τον ίδιο τον Andreessen.

Σήμερα ο ικανότατος προγραμματιστής έχει ιδρύσει την Andreessen-Horowitz, εταιρεία που επενδύει σε τεχνολογικές startups.

 

ΠΗΓΗ:techgear.gr