Η Μέγκαν Μάρκλ θα γίνει η πρώτη Δούκισσα του Σάσεξ – Γιατί ο τίτλος είναι “καταραμένος”

Της Ισμήνης Λέντζου

Το talk of the town της Βρετανίας και των κοσμικών κύκλων σε ολόκληρο τον κόσμο, δεν είναι άλλο από την ανακοίνωση του αρραβώνα του πρίγκιπα Χάρι με την σέξι και όποιος αντέξει, σταρλετίτσα ηθοποιό Μέγκαν Μάρκλ.

Μετά τα χαρμόσυνα νέα ότι τελικά θα το πάρει το κορίτσι με παπά και με κουμπάρο και αφού είδαμε το μονόπετρο της Μέγκαν που έβγαζε μάτι, μάθαμε και κάτι ακόμη.

Σύμφωνα με την “The Telegraph” η Μέγκαν Μάρκλ επειδή δεν είναι γαλαζοαίματη αλλά μια κοινή θνητή, δεν μπορεί να γίνει πριγκίπισσα ( το ίδιο πρόβλημα είχε το παλάτι και με την Κέιτ Μίντλετον και την έκανε Δούκισσα του Κέιμπριτζ). Μπορεί όμως να γίνει Δούκισσα και μάλιστα του Σάσεξ.

Όλα ωραία ως εδώ. Μάλιστα η Μέγκαν θα είναι η πρώτη γυναίκα (μέλος της βασιλικής οικογένειας) που θα λάβει αυτόν τον τίτλο ευγενείας ενώ ο πρίγκιπας Χάρι θα γίνει Δούκας τους Σάσεξ.

Η “κατάρα” του τίτλου ο οποίος είναι κενός από το 1843

Σύμφωνα με τους θρύλους ο τίτλος της Δούκισσας του Σάσεξ είναι “καταραμένος”. Ο λόγος είναι ότι ο προηγούμενος Δούκας του Σάσεξ, ο πρίγκιπας Αύγουστος Φρειδερίκος, είχε κάνει δύο γάμους αλλά καμία από τις συζύγους του δεν απέκτησε τον τίτλο της Δούκισσας που “χηρεύει” από το 1843. Αυτό συνέβη γιατί ο πατέρας του, βασιλιάς Γεώργιος ο Γ’, δεν ενέκρινε τους γάμους του γιου του.

Η πρώτη γυναίκα του Δούκα, η Λαίδη Αυγούστα Μάρεϊ, προερχόταν από κατώτερη κοινωνική τάξη και για αυτό δεν είχε την έγκριση του βασιλιά. Όμως ο Αύγουστος Φρειδερίκος ήταν τόσο ερωτευμένος που παντρεύτηκε την καλή του κρυφά στη Ρώμη το 1793. Το αυστηρό βασιλικό πρωτόκολλο όμως είχε άλλα σχέδια για τον ερωτοχτυπημένο Δούκα. Ο γάμος του ακυρώθηκε έναν χρόνο αργότερα καθώς θεωρήθηκε πως ο Αύγουστος παραβίασε την «Πράξη του 1772 περί βασιλικών γάμων» γιατί δεν είχε την έγκριση του βασιλιά.

Το ζευγάρι συνέχισε να ζει μαζί και απέκτησε δύο παιδιά όμως τελικά χώρισε. Το 1831, ο πρίγκιπας, που έγινε και Δούκας του Σάσεξ το 1801, ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την δεύτερη σύζυγό του, την χήρα Λαίδη Σεσίλια Λετίτσια Γκορ η οποία ήταν άτεκνη.

Και αυτή τη φορά ο βασιλιάς Γεώργιος ο Γ΄, δεν ενέκρινε τον γάμο του γιού του. Ήταν δε τέτοιο το μένος του που απαγόρευσε στη νύφη του, όχι μόνο να λάβει τον τίτλο της Δούκισσας του Σάσεξ αλλά και να πλησιάζει στη βασιλική αυλή.

Ο Αύγουστος Φρειδερίκος πέθανε το 1843. Και να αναρωτιέστε γιατί τα δύο του παιδιά από τον πρώτο του γάμο δεν κατάφεραν να πάρουν τον τίτλο του Δούκα του Σάσεξ, σας θυμίζουμε πως για αυτό, φταίει ο παππούς τους που έκρινε παράνομο των γάμο των γονιών τους.

Ας ελπίσουμε πως η Μέγκαν και πρίγκιπας Χάρι θα σπάσουν την “κατάρα” και θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ