Γονείς καταγγέλλουν σοβαρές ελλείψεις στο 102ο Δημοτικό Σχολείο – Προχώρησαν σε κατάληψη – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Σε κατάληψη του 102ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Αθηναίων και της οδού Βαφειοχωρίου προχώρησαν γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, καθώς το σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον καυστήρα και κατά συνέπεια με τη θέρμανση στις τάξεις στις οποίες κάθε μέρα προσέρχονται 275 μαθητές,όπως καταγγέλλεται.

Σύμφωνα με την καταγγελία γονέων και κηδεμόνων, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του συλλόγου γονέων και της διεύθυνσης του σχολείου, από τον Σεπτέμβριο, για επίλυση του προβλήματος οι υπεύθυνοι κωφεύουν και η απάντησή τους είναι: «…και άλλα σχολεία, έχουν προβλήματα».

Ο σύλλογος γονέων κατέθεσε τη Δευτέρα στον αρμόδιο εισαγγελέα όλα τα απαραίτητα έγγραφα που πιστοποιούν τη σοβαρότητα του προβλήματος αλλά και την αδιαφορία των υπευθύνων.

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στη διεύθυνση κτηριακής υποδομής του Δήμου για να επισημάνει ακόμα μια φορά το πρόβλημα και ενημερώθηκε ότι «χρήματα υπάρχουν, εργολάβος δεν υπάρχει».

Την ερχόμενη Πέμπτη θα ακολουθήσει διαμαρτυρία στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου οι γονείς και κηδεμόνες ελπίζουν να τεθεί και να επιλυθεί το πρόβλημα!

Σύμφωνα με επιστολή που έστειλαν στις αρμόδιες υπηρεσίες οι γονείς καταγγέλλουν:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε εντόνως για την απαράδεκτη αντιμετώπιση των σοβαρότατων προβλημάτων του σχολείου μας, από τον Δήμο και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, οι οποίοι παρά τις συνεχείς γραπτές αιτήσεις και προφορικές οχλήσεις από την Διεύθυνση και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, εξακολουθούν να εμπαίζουν τους ενδιαφερόμενους και να αδιαφορούν για την ασφάλεια των παιδιών μας και την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου.

Το 102ο Δημοτικό σχολείο Αθηνών είναι από τα παλαιότερα του Δήμου με μεγάλα προβλήματα και με σχεδόν καμία μέχρι σήμερα βελτίωση ή επισκευή του κτιρίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

  1. Τα σκουριασμένα κάγκελα σε όλους του χώρους του σχολείου. Μηχανικοί του Δήμου και σιδεράδες επισκέφθηκαν ύστερα από επανειλημμένες αιτήσεις το σχολείο και μετά από αυτοψία συμφώνησαν ότι είναι επικίνδυνα για τους μαθητές. Παρόλα αυτά ουδεμία παρέμβαση έγινε από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου. Για να μην αναφερθούμε στις σάπιες σιδερένιες πόρτες των τουαλετών των μαθητών!

  2. Προαύλιος χώρος. Επιτροπή του Δήμου ήλθε, είδε και απήλθε, μετά από αίτημα του Συλλόγου για επισκευές, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν υπεύθυνο και χωρίς να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, παρότι τα προβλήματα είναι ευδιάκριτα και σοβαρά.

  3. Τελευταίο πρόσφατο παράδειγμα παντελούς ανυπαρξίας του δήμου και των τεχνικών του υπηρεσιών είναι το γεγονός ότι παρά τα συνεχόμενα αιτήματα από τον Σεπτέμβρη για την συντήρηση του καυστήρα ο χειμώνας βρήκε το σχολείο με παγωμένες αίθουσες ακατάλληλες για μάθημα, με τα καλοριφέρ να μη λειτουργούν.

Υπενθυμίζουμε ότι το 2015 συνεργείο του Δήμου αναγκάστηκε να παρέμβει στοιχειωδώς στο κτίριο, μετά από πτώση σοβάδων μπροστά από το κυλικείο πέντε μόλις λεπτά πριν το διάλειμμα των μαθητών. (!!!).

Περιμένει άραγε ο Δήμος και δεύτερο σοβαρότερο ατύχημα προκειμένου να αναλάβει τις ευθύνες του;

Όσο οι υπεύθυνοι του Δήμου αδιαφορούν με πρωτοφανή και προκλητικό τρόπο η αγανάκτηση και η οργή των γονέων γίνεται όλο και μεγαλύτερη. Δηλώνουμε ότι οι κινητοποιήσεις μας δε θα παραμείνουν εις το εξής σε αιτήσεις και επιστολές διαμαρτυρίας και ότι θα αναλάβουμε συλλογική δράση προκειμένου να πράξετε το αυτονόητο.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων

του 102ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών

Η Πρόεδρος Η Γραμματέας

Α. ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ Α. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Το enikos.gr στηρίζεται στη διαδραστικότητα και την επικοινωνία με όλους τους αναγνώστες που καθημερινά επικοινωνούν, σχολιάζουν, καταγγέλλουν ή στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο όπου βρίσκονται.

Αν θέλεις να στείλεις φωτογραφία ή βίντεο για να δημοσιευθεί στο enikos.gr, αποθήκευσε στο κινητό σου τηλέφωνο αυτόν τον αριθμό 6944 05 05 05 και στείλε μέσω imessage (χωρίς χρέωση), μέσω Viber (χωρίς χρέωση), μέσω WhatsApp (χωρίς χρέωση) ή μέσω mms (με χρέωση του παρόχου).

Μπορείς να στείλεις φωτογραφίες ή βίντεο και μέσω Facebook στη σελίδα του enikos: https://www.facebook.com/enikosgr/ και με email: [email protected]

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ