Ζωγράφου: Καρέ καρέ η δράση ληστών που χτύπησαν πρακτορείο ΟΠΑΠ και μίνι μάρκετ – Βίντεο ντοκουμέντα

Βίντεο ντοκουμέντα από τη δράση ληστών, που έβαζαν στο στόχαστρό τους καταστήματα στου Ζωγράφου, φέρνει στο φως το enikos.gr. Οι δύο ληστές, που συνελήφθησαν, και ένας άγνωστος συνεργός τους κατηγορούνται για συνολικά 11 ληστείες σε μίνι μάρκετ, σούπερ μάρκετ, αλλά και πρακτορείο ΟΠΑΠ στην ίδια περιοχή.

Το τέλος της εγκληματικής τους δράσης σήμανε στις 12 Απριλίου, όταν διέπραξαν ληστεία με την απειλή μαχαιριού στο πρακτορείο ΟΠΑΠ. Οι δύο δράστες, ένας 21χρονος και ένας 19χρονος, συνελήφθησαν από Αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, αμέσως μετά την έξοδό τους από την Πανεπιστημιούπολη, όπου είχαν καταφύγει μετά τη διαφυγή τους από την ληστεία που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα.

Σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκε στον 21χρονο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο και το ποσό των 200 ευρώ. Στο σπίτι του, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν είδη ρουχισμού. Επίσης, σε σωματική έρευνα που διενεργήθηκαν στον 19χρονο βρέθηκε και κατασχέθηκε το ποσό των 450 ευρώ, ενώ σε έρευνα στο σπίτι του εντοπίστηκαν ένα πτυσσόμενο πιστόλι χειρός και ένας εκτοξευτής φυσιγγίου.

Στα βίντεο που δημοσιεύει το enikos.gr, καταγράφεται καρέ καρέ η ληστεία στο πρακτορείο. Όπως φαίνεται στα βίντεο από κάμερες ασφαλείας, οι δράστες εισέβαλαν στο κατάστημα φορώντας κουκούλες και χειρουργικές μάσκες, με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν πελάτες και υπαλλήλους και πήραν χρηματικό ποσό από τα ταμεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι έσπασαν την τζαμαρία του μαγαζιού, στην προσπάθειά τους να βγουν γρήγορα από το κατάστημα και να γίνουν καπνός πριν φτάσουν στο σημείο δυνάμεις της αστυνομίας.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε εντός του αυτοκινήτου που χρησιμοποίησαν για την διαφυγή τους, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και ένα πλαστικό γάντι, τα οποία χρησιμοποίησαν οι δράστες κατά τη διάπραξη της ληστείας.

Σε άλλο βίντεο, διακρίνεται ο ένας ληστής να εισβάλει σε μίνι μάρκετ στην οδό Μιχαλακοπούλου τα ξημερώματα της 20ης Μαρτίου 2024. Ο δράστης φοράει κουκούλα και χειρουργική μάσκα για να κρύψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Με τη βία και με την απειλή μαχαιριού, αναγκάζει τον υπάλληλο του καταστήματος να του παραδώσει τα λεφτά που υπήρχαν στα ταμεία. Στη συνέχεια, διαφεύγει ανενόχλητος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου είχε διαπιστωθεί από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας η διάπραξη ληστειών, με τη χρήση μαχαιριού σε καταστήματα σούπερ μάρκετ και μίνι μάρκετ στην περιοχή του Ζωγράφου από τουλάχιστον έναν δράστη ως φυσικό αυτουργό, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις διαπιστώθηκε η παρουσία και συνεργού του, ο οποίος είχε το ρόλο του οδηγού στο αυτοκίνητο μετάβασης στον τόπο της ληστείας και διαφυγής απ’ αυτόν.

Συγκεκριμένα, ο δράστης, μετέβαινε απογευματινές και βραδινές ώρες, κυρίως μετά τη δύση του ηλίου, σε καταστήματα μίνι μάρκετ, όπου με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποιούσε τους υπαλλήλους και στη συνέχεια αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία.

Από τις επισταμένες έρευνες των Αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι. και την ανάλυση των δεδομένων των βιντεοληπτικών υλικών από τα σημεία διάπραξης των ληστειών διαπιστώθηκε ότι σε ορισμένες απ’ αυτές τις περιπτώσεις ο δράστης προσέγγιζε και διέφευγε από τα σημεία των ληστειών με τη βοήθεια συνεργού, ο οποίος είχε τον ρόλο του οδηγού του αυτοκινήτου διαφυγής. Μάλιστα, οι δράστες χρησιμοποιούσαν διαφορετικά αυτοκίνητα, προκειμένου να δυσχεραίνουν την ταυτοποίησή τους.

Από την επισταμένη έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι σε τέσσερις περιπτώσεις ληστειών οι δράστες χρησιμοποιούν ως μέσο μετάβασης και διαφυγής, από και προς τα σημεία των ληστειών, ένα συγκεκριμένο μαύρο αυτοκίνητο. Είναι το ίδιο αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν και κατά την διαφυγή τους μετά την ληστεία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., αναφέρουν ότι από τις έως τώρα έρευνες, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει μέχρι στιγμής συνολικά 11 ληστείες. Οι 9 έγιναν σε μίνι μάρκετ, η μία σε σούπερ μάρκετ και η τελευταία στο πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 21χρονος είναι παλιός γνώριμος των αρχών και συγκεκριμένα σεσημασμένος για κλοπές, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστείες κατά συρροή, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων. Οδηγήθηκαν ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε για κύρια ανάκριση στον 35ο Τακτικό Ανακριτή, ο οποίος με τη σειρά του, τους χορήγησε προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για την ανακάλυψη του άγνωστου συνεργού τους, αλλά και τυχόν άλλων αξιόποινων πράξεων που έχουν διαπράξει οι συλληφθέντες.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ