Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας (28/4) σε δασική έκταση στην περιοχή Άγιος Λέων, στη Ζάκυνθο.
Η φωτιά μαίνεται σε πλαγιά με χαμηλή βλάστηση και καίει κυρίως πουρνάρια. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η εικόνα είναι καλύτερη, ενώ η φωτιά δεν απειλεί τα σπίτια του ορεινού οικισμού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα imerazante.gr, στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι.
Στην περιοχή βρίσκονται και εξακολουθούν να επιχειρούν 26 πυροσβέστες με μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και εννέα οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Συνδράμουν, επίσης, και υδροφόρες των ΟΤΑ.
#Πυρκαγιά σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Λέων, στη νήσο Ζάκυνθο. Κινητοποιήθηκαν 26 #πυροσβέστες, με μία ομάδα πεζοπόρου της 6ης Ε.ΜΟ.Δ.Ε., 9 οχήματα, 2 Α/Φ και 1 Ε/Π.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) April 28, 2025
Δείτε φωτογραφίες από την ΕΡΤ:


