Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα αναμένεται ο συζυγοκτόνος – Γυναίκες έχουν συγκεντρωθεί έξω από τα δικαστήρια

Στον εισαγγελέα αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο δράστης της γυναικοκτονίας στη Ζάκυνθο.

Την ίδια ώρα έξω από τα δικαστήρια εξελίσσεται διαμαρτυρία από γυναίκες, κάποιες από τις οποίες γνώριζαν την άτυχη 40χρονη που δολοφονήθηκε με φρικτό τρόπο από το σύζυγό της.

Όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ, οι γυναίκες έχουν αφήσει στα σκαλιά του Πρωτοδικείου πανό με συνθήματα όπως “ισόβια” και “γυναικοκτονία” ενώ ζητούν και αλλαγή του νόμου. Όλο το νησί έχει συγκλονιστεί από το αποτρόπαιο έγκλημα.

 

Η άτυχη γυναίκα είχε τρία παιδιά τα δύο εκ των οποίων ανήλικα. Την φροντίδα τους αναλαμβάνει προσωρινά το “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Ζάκυνθος: To χρονικό της γυναικοκτονίας

Μία ώρα πριν από τα μεσάνυχτα της Κυριακής (31/7), ο 51 ετών αλβανικής καταγωγής, καθ’ ομολογία συζυγοκτόνος, πήγε στο σπίτι στο Τσιλιβί και άρχισε βρίζοντας και φωνάζοντας να χτυπά την πόρτα. Όταν η σύζυγός του, η οποία στο παρελθόν τον είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, δεν του άνοιξε, εκείνος έσπασε το τζάμι της πόρτας και μπήκε μέσα. Αμέσως άρχισε να την χτυπά άγρια στο κεφάλι και στο σώμα, ενώ την μαχαίρωσε στον θώρακα και στο στήθος.

Η 40χρονη γυναίκα αιμόφυρτη κατάφερε να πάει στην διπλανή πόρτα, στην γειτόνισσα για να ζητήσει βοήθεια, όπου και εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης συνέχιζε να την χτυπά. Δυστυχώς η γυναίκα, δεν τα κατάφερε, προσθέτοντας το όνομά της στον μακρύ κατάλογο με τα θύματα γυναικοκτονιών στην Ελλάδα.

Ο δράστης, 12 ώρες μετά το έγκλημα εντοπίστηκε στην περιοχή Κερί, όπου είχε πάει να εργαστεί σε μια οικοδομή σαν μην έχει συμβεί το παραμικρό.

Στις 18 Ιουνίου ο 51χρονος είχε συλληφθεί από την αστυνομία έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει η 40χρονη για ενδοοικογενειακή βίαΤότε ο εισαγγελέας τον είχε αφήσει ελεύθερο με περιοριστικούς όρους όπως να μην μπορεί να πλησιάζει τη σύζυγό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Όμως η 40χρονη φαίνεται πως τις τελευταίες μέρες επέτρεψε στον σύζυγό της να μένει στο σπίτι μαζί της κάτι όμως που το πλήρωσε με την ζωή της.

Στα πρώτα λόγια του στους αστυνομικούς εμφανίστηκε προκλητικός. “Τον τελευταίο καιρό είχα μάθει πως με απατούσε. Για αυτόν τον λόγο ήμουν βίαιος απέναντί της. Το βράδυ έμεινα έξω. Μόνος μου έκατσα στο βουνό στην περιοχή Μπόχαλη. Πήγα για δουλειά γιατί δεν είχα καταλάβει ότι την σκότωσα. Δεν πίστευα ότι την σκότωσα. Μετανιώνω αλλά δυστυχώς δεν μπορούσα να κάνω κάτι άλλο. Με απατούσε και έχασα τον έλεγχο”, τους είπε, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ζάκυνθος: Συγκλονίζει ο γιος της 40χρονης – «Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά της»

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά, τα δύο ανήλικα, με το ενήλικο αγόρι να βρίσκεται εκτός Ζακύνθου. Ο γιος της οικογένειας μίλησε στον ΑΝΤ1 για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε η μητέρα του και με δάκρυα στα μάτια περιγράφει την σχέση που είχαν και τα όσα συνέβαιναν στο σπίτι τους.

«Ήταν η κακιά ώρα. ‘Έλειπα, δεν πρόλαβα. Συνέβαινε για αρκετά χρόνια. Το φταίξιμο είναι και δικό μας, γιατί δεν είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα και ήταν πολύ μεγάλο λάθος μας αυτό. Τα συζητούσαμε με την μάνα μου. Γύριζε στο σπίτι με τον φόβο μετά την δουλειά και τώρα αυτή την περίοδο έκανε δυο δουλειές για να τα βγάλει πέρα. Κι εγώ δεν ήμουν εδώ. Είχαμε επικοινωνία με τον πατέρα μου, απλά ήταν άνθρωπος που με την πάροδο του χρόνου η συμπεριφορά του χειροτέρευε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ