Από την Αθήνα στην… Καλαμάτα για κλοπές και διαρρήξεις – Η λεία και η σύλληψη

Από την Αθήνα με νοικιασμένο αυτοκίνητο πήγαιναν στην Καλαμάτα δύο Γεωργιανοί με σκοπό τη διάρρηξη διαμερισμάτων, όμως η δράση τους τελείωσε γρήγορα, καθώς η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, διαπίστωσε την ταυτότητά τους και τους συνέλαβε εντός του 24ωρου στην Αθήνα, όπου είχαν επιστρέψει.

Ωστόσο, τις σχεδόν 4 ώρες που βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στην Καλαμάτα, κατάφεραν να διαρρήξουν τρία διαμερίσματα και να αφαιρέσουν αντικείμενα αξίας και χρήματα, που ξεπερνούν τα 23.000 ευρώ.

Κλοπές

Το βράδυ της Πέμπτης, έως τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην Καλαμάτα σημειώθηκε διάρρηξη σε τρία διαμερίσματα. Και από τα δύο αφαιρέθηκαν χρήματα και κοσμήματα, ενώ στο τρίτο οι δράστες δεν βρήκαν κάτι για να πάρουν. Άμεσα αξιοποιήθηκε βιντεοληπτικό υλικό και πληροφορίες και οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν τους δράστες.

Όπως αποδείχθηκε ένας 37χρονος και ένας 38χρονος, υπήκοοι Γεωργίας, την Πέμπτη, ξεκίνησαν από την Αθήνα με προορισμό την Καλαμάτα, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών και χρησιμοποιώντας όχημα που είχε νοικιάσει για λογαριασμό τους μια 37χρονη ομοεθνής τους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, tharrosnews.gr.

Την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι, παραβίασαν κεντρική πόρτα διαμερίσματος, ερεύνησαν όλους τους χώρους, αλλά δεν αφαίρεσαν κάτι.

Στη συνέχεια όμως, από το μπαλκόνι αυτού του διαμερίσματος, υπερπήδησαν το διαχωριστικό που υπήρχε και από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα, μπήκαν στο διπλανό διαμέρισμα και πήραν μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή και τον εξοπλισμό της, αξίας 4.500 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 10.000 ευρώ.

Σύλληψη στην Αθήνα

Αμέσως μετά,  παραβίασαν κεντρική πόρτα σε διαμέρισμα 2ου ορόφου σε άλλη πολυκατοικία και αφαίρεσαν το ποσό των 6.800 ευρώ, 2.400 λίρες Αγγλίας και κοσμήματα αξίας 8.500 ευρώ.

Μετά τη διασταύρωση στοιχείων, το απόγευμα της Παρασκευής, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, πήγαν στην Αθήνα και σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Ακρόπολης και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνέλαβαν την 37χρονη που είχε βοηθήσει για την ενοικίαση του αυτοκινήτου, τον 37χρονο και τον 38χρονο και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας αυτής.

Από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 23.000 ευρώ. Στην κατοχή τους, καθώς και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτι, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 κινητά τηλέφωνα, 2 φορητές συσκευές αποθήκευσης δεδομένων, 2 αποδείξεις από ενεχυροδανειστήρια καθώς και το χρηματικό ποσό των 38 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας και παραπέμφθηκαν σε Ανακριτή, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Χθες οδηγήθηκαν στον Ανακριτή για να απολογηθούν, όμως πήραν προθεσμία για να απολογηθούν τελικά το μεσημέρι.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ