Ζακ Κωστόπουλος: Στις 26 Νοεμβρίου συνεχίζεται η δίκη – Η κατάθεση του ιατροδικαστή και η ένταση με την υπεράσπιση

Στις 26 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί η δίκη των έξι κατηγορουμένων για τον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Κατά τη σημερινή συνεδρίαση ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγρηας που διενήργησε την νεκροψία- νεκροτομή.

Της Άννας Κανδύλη 

Οι συνεχείς προσπάθειες των δικηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων να καταδείξουν ότι ο θάνατος του 33χρονου προήλθε από άλλη αιτία, πέρα από το σφοδρό ξυλοδαρμό που δέχθηκε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος, προκάλεσε αρκετές φορές ένταση κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα, οι συνήγοροι επιχείρησαν να αφήσουν αμφιβολίες γύρω από τους λόγους που ο Ζακ υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο, υποστηρίζοντας πως ο μηχανισμός έντονου οργανικού στρες που αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση, αποτελεί πιθανολόγηση και όχι βεβαιότητα.

Ζακ Κωστόπουλος δίκη

Ιατροδικαστής: Συσχέτιση ισχαιμίας συνεπείας τραυμάτων

Μάλιστα, ο ιατροδικαστής όταν έγινε προσπάθεια να εξακριβωθεί αν ένα φάρμακο που εντοπίστηκε στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου, μπορούσε να συνδέεται με το θάνατο του- έφτασε στο σημείο να επισημαίνει: «Είναι σαν να λέμε ότι ένας άνθρωπος πέθανε σε τροχαίο και επειδή βρέθηκε ασπιρίνη, θα αποδώσουμε το θάνατο στην ασπιρίνη. Από την τοξικολογική έκθεση φάνηκε ότι ήταν μία κανονική δόση».

Ο κ. Καλόγρηας επανέλαβε αρκετές φορές κατά την κατάθεσή του ότι ο 33χρονος δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας που να σχετίζεται με το θάνατο του, καθώς και ότι έχουν ελεγχθεί όλα τα πιθανά σενάρια που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυτόν. Αναφορικά με την αιτία θανάτου, ότι δηλαδή προκλήθηκε ισχαιμικό επεισόδιο που πυροδοτήθηκε από μηχανισμό στρες, είπε:

«Τα περιστατικά αυτά είναι λίγα, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Μπορεί να μην είναι θανατηφόρα τα τραύματα και από μόνα τους να μην προκαλούσαν το θάνατο, αλλά η πολλαπλότητα τους με δεδομένη την απουσία άλλου προβλήματος υγείας, οδηγούν στο συμπέρασμα της συσχέτισης ισχαιμίας συνεπείας τραυμάτων».

Ζακ Κωστόπουλος δίκη

Τι δήλωσε η μητέρα του Ζακ

Η μητέρα του Ζακ, εξερχόμενη της δικαστικής αίθουσας δήλωσε πως: «Ο ισχυρισμός της υπεράσπισης δολοφόνων ήταν πως ο Ζαχαρίας ήταν βαριά άρρωστος και ότι έτυχε να πεθάνει στο πεζοδρόμιο της οδού Γλάδστωνος και πως αν παίρνετε παυσίπονο μπορεί να πεθάνετε».

ΦΩΤΟ: ΙΝΤΙΜΕ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ