Υπουργείο Ναυτιλίας για Euroferry Olympia: Εξαντλήθηκαν όλες οι δυνατότητες έρευνας και διάσωσης

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το υπουργείο Ναυτιλίας ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης στο Euroferry Olympia. Το πλοίο θα μεταφερθεί στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το Euroferry Olympia

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε το ΥΝΑΝΠ ότι έχουν εξαντληθεί οι επιχειρησιακές δυνατότητες έρευνας και διάσωσης επί του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «EUROFERRY OLYMPIA», στην σημερινή του θέση. Για τον λόγο αυτό ζήτησε την μετακίνηση του πλοίου σε ασφαλή λιμένα, προκειμένου να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι επιχειρήσεις των στελεχών της ΕΜΑΚ με την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής λαμβάνοντας υπόψη την παρούσα κατάσταση του πλοίου και τις λοιπές συνθήκες και προϋποθέσεις μετακίνησης του σε ασφαλές λιμάνι, επικοινώνησε με την εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση της ναυαγιαίρεσης για τις κατάλληλες και ασφαλείς ενέργειες με σκοπό την μετακίνηση του στο λιμάνι Πλατυγιαλίου Αιτωλοακαρνανίας.
Η μετακίνηση και η διαμονή των συγγενών των αγνοουμένων στο λιμάνι μετακίνησης θα γίνει με φροντίδα και μέριμνα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Euroferry Olympia: Στάχτη και θερμοκρασίες έως 900 βαθμούς στο πλοίο – Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του

Συγκλονίζουν οι νέες εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia» μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ1, όλα έχουν γίνει στάχτη. Χαρακτηριστικό είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο πλοίο.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες στην περίμετρο του «Euroferry Olympia» η θερμοκρασία αγγίζει τους 300 βαθμούς Κελσίου ενώ στον πυρήνα του φτάνει και τους 900 βαθμούς Κελσίου.

Euroferry Olympia

Με θερμικές κάμερες μετρούν τις θερμοκρασίες και στη συνέχεια επιχειρούν για μόνο 30 λεπτά καθώς τόση είναι η διάρκεια στις φιάλες οξυγόνου που διαθέτουν.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, πυροσβέστες βρίσκονται στο τρίτο γκαράζ, πάνω σε νταλίκες, καθώς δεν μπορούν να περάσουν ανάμεσα. Έτσι φτάνουν στις καμπίνες των φορτηγών και ελέγχουν εάν υπάρχουν μέσα άτομα, τα οποία αγνοούνται.

Η δραματική έκκληση της συζύγου εγκλωβισμένου επιβάτη – Οι ώρες τελειώνουν

Η σύζυγος ενός εκ των εγκλωβισμένων οδηγώ ν, κα Μπεκιάρη τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι «οι προσπάθειες των πυροσβεστών είναι αξιέπαινες. Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια όμως, δεν αρκούν. Είναι πολύ μικρή η δύναμη που έχουν. Κάνουν θαύματα με πολύ μικρή δύναμη. Να ενισχυθεί η δύναμη».

Η ίδια απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. «Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Οι ώρες περνούν δραματικά. Οι ώρες περνούν, τελειώνουν. Βοηθήστε αυτό τον άνθρωπο. Μετά οι ευθύνες, πρώτα ο απεγκλωβισμός. Τους έχω πει πού βρίσκεται ο άνδρας μου. Είναι στον καταπέλτη, στο δεύτερο deck».

Δείτε το βίντεο του OPEN:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ