Euroferry Olympia: Στάχτη και θερμοκρασίες έως 900 βαθμούς στο πλοίο – Νέες συγκλονιστικές εικόνες από το εσωτερικό του

Συγκλονίζουν οι νέες εικόνες από το εσωτερικό του πλοίου «Euroferry Olympia» μετά τη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε η ΕΡΤ1, όλα έχουν γίνει στάχτη. Χαρακτηριστικό είναι οι υψηλές θερμοκρασίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο πλοίο.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες στην περίμετρο του «Euroferry Olympia» η θερμοκρασία αγγίζει τους 300 βαθμούς Κελσίου ενώ στον πυρήνα του φτάνει και τους 900 βαθμούς Κελσίου.

Euroferry Olympia

Euroferry Olympia

Με θερμικές κάμερες μετρούν τις θερμοκρασίες και στη συνέχεια επιχειρούν για μόνο 30 λεπτά καθώς τόση είναι η διάρκεια στις φιάλες οξυγόνου που διαθέτουν.

Όπως φαίνεται στα πλάνα, πυροσβέστες βρίσκονται στο τρίτο γκαράζ, πάνω σε νταλίκες, καθώς δεν μπορούν να περάσουν ανάμεσα. Έτσι φτάνουν στις καμπίνες των φορτηγών και ελέγχουν εάν υπάρχουν μέσα άτομα, τα οποία αγνοούνται.

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους 10 αγνοούμενους – Πέμπτη ημέρα αγωνίας για τους συγγενείς

Συνεχίζεται το θρίλερ με τους αγνοούμενους του Euroferry Olympia, στο οποίο ξέσπασε φωτιά τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Με μια μικρή αναζωπύρωση, που εκδηλώθηκε το βράδυ της Δευτέρας, αλλά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, συνεχίζονται και σήμερα για πέμπτη ημέρα οι ρίψεις νερού στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο, το οποίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή Κασσιόπη βόρεια της Κέρκυρας.

Στο εσωτερικό του πλοίου επαναλαμβάνονται οι επιχειρήσεις έρευνας από άνδρες της ΕΜΑΚ και εξειδικευμένα στελέχη της της oλλανδικής εταιρείας Smit Salvage και της ελληνικής Μegatugs salvage towage, για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων.

Η επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων σταμάτησε χθες, αργά το απόγευμα, ενώ στο εσωτερικό του πλοίου εξακολουθούν να υπάρχουν μικρές εστίες φωτιά και πυκνοί καπνοί.

Euroferry Olympia- πλοίο- φωτιά

Σε δύο από τα καταστρώματα του πλοίου, όπου επιχειρούν με οξυγόνο και ειδικές στολές άνδρες της ΕΜΑΚ, το διοξείδιο του άνθρακα ξεπερνά τα 500 Ppm (μονάδα μέτρησης διοξειδίου). Μάλιστα, η κάθε επιχείρηση που γίνεται δεν μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από 30 λεπτά ενώ η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη.

Το πλοίο, λόγω των καιρικών συνθηκών που μεταβάλλονται στη θαλάσσια περιοχή, δεν αποκλείεται να μετακινηθεί εκ νέου σε ασφαλές σημείο, ενώ μόνο όταν σβήσουν εντελώς οι εστίες φωτιάς και καθαρίσει καλύτερα ο αέρας στο εσωτερικό του θα οδηγηθεί σε εμπορικό λιμάνι, προκειμένου να  διερευνηθεί εξονυχιστικά από τους πραγματογνώμονες.

Στο σημείο όπου βρίσκεται σήμερα το πλοίο υπάρχουν δύο πλωτά του Λιμενικού, τέσσερα ρυμουλκά και ένα πυροσβεστικό πλοιάριο, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πυρκαγιά στο πλοίο «Euroferry Olympia» εκδηλώθηκε στο τρίτο κατάστρωμα τα ξημερώματα της Παρασκευής 18 Φεβρουαρίου στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Ερεικούσας κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Ηγουμενίτσα προς Πρίντεζι.

Οι διασωθέντες ανέρχονται σε 280 άτομα, επιβάτες και πλήρωμα, 10 άτομα φέρονται να αγνοούνται, ενώ εντοπίστηκε νεκρός ένας 58χρονος οδηγός.

Euroferry Olympia Λευκορώσος

Η δραματική έκκληση της συζύγου εγκλωβισμένου επιβάτη – Οι ώρες τελειώνουν

Η σύζυγος ενός εκ των εγκλωβισμένων οδηγώ ν, κα Μπεκιάρη τόνισε μιλώντας στο OPEN ότι «οι προσπάθειες των πυροσβεστών είναι αξιέπαινες. Καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια όμως, δεν αρκούν. Είναι πολύ μικρή η δύναμη που έχουν. Κάνουν θαύματα με πολύ μικρή δύναμη. Να ενισχυθεί η δύναμη».

Η ίδια απηύθυνε έκκληση για βοήθεια. «Σας παρακαλώ βοηθήστε με. Οι ώρες περνούν δραματικά. Οι ώρες περνούν, τελειώνουν. Βοηθήστε αυτό τον άνθρωπο. Μετά οι ευθύνες, πρώτα ο απεγκλωβισμός. Τους έχω πει πού βρίσκεται ο άνδρας μου. Είναι στον καταπέλτη, στο δεύτερο deck».

Δείτε το βίντεο του OPEN:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ