Υπό έλεγχο οι φωτιές στις Γούρνες Ηρακλείου και στο Σούνιο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην περιοχή Γούρνες Ηρακλείου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στις αναζωπυρώσεις που υπάρχουν. Οι πυροσβέστες με τις προσπάθειές τους, αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κίνδυνο για επέκταση της φωτιάς σε κατοικίες και βιοτεχνικές επιχειρήσεις που υπήρχαν σε μικρή απόσταση απ’ τις φλόγες. Σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων, ενώ σύμφωνα με κατοίκους, η άμεση ανταπόκριση των δυνάμεων πυροσβεστικών αποσόβησε τα χειρότερα, τη στιγμή μάλιστα που ο άνεμος στην περιοχή ήταν δυνατός.

Στο μεταξύ, νέο μέτωπο εκδηλώθηκε πριν λίγη ώρα στο Δεμάτι του δήμου Μινώα Πεδιάδος στο Ηράκλειο, όπου η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση σε πλαγιά, χωρίς να απειλούνται σπίτια ή άλλες εγκαταστάσεις. Στο μέτωπο επιχειρούν οχτώ οχήματα με το ανάλογο προσωπικό.

“Εμπρησμός η φωτιά στο Σούνιο”

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο Σούνιο χάρη στην άμεση κινητοποίηση «ολόκληρου του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της μεγάλης συνδρομής των εναέριων μέσων», επισημαίνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε ακριβώς απέναντι από τον Ναό του Ποσειδώνα. «Επιχειρούσαμε με ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια να ανακόψουμε την πυρκαγιά ώστε οι φλόγες να μην περάσουν απέναντι από την ρεματιά, στον οικισμό του Σουνίου. Σε αυτήν την περίπτωση η πυρκαγιά τάχιστα θα επεκτεινόταν και στον Εθνικό Δρυμό, με ανυπολόγιστες ζημιές», αναφέρει ο ίδιος.

Αναφορικά με τα αίτια ο κ. Λουκάς επισημαίνει ότι εκδηλώθηκε σε «άκυρο» σημείο δίπλα στο ξενοδοχείο σε δομικά υλικά που «δεν δικαιολογούσαν ανάφλεξη». Ο ίδιος αποδίδει τα αίτια σε εμπρησμό και εφιστά την «προσοχή και την ετοιμότητα όλων κάτω μάλιστα από αυτές τις ακραίες συνθήκες».

Σύμφωνα με την πυροσβεστική παραμένουν ακόμα οι δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Πριν από λίγο αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία που είχε διακοπεί και στα δύο ρεύματα της λεωφόρου Αθηνών- Σουνίου.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.