Ξεσπά στο enikos.gr αγρότης από το μπλόκο του Αλμυρού: «Δυστυχώς, είμαστε ζωντανοί νεκροί» – Νέο βίντεο

Για την εμπειρία τους στο μεγαλειώδες συλλαλητήριο στο Σύνταγμα μίλησαν στο enikos.gr αγρότες από τρία διαφορετικά μπλόκα, αυτό του Αλμυρού, του Κάστρου Βοιωτίας αλλά και του Κοσκινά Καρδίτσας, μια περιοχή που «πνίγηκε» από την κακοκαιρία Daniel, η οποία σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της, καταστρέφοντας κάθε ίχνος από τα χωράφια των αγροτών.

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

«Ήταν μια εμπειρία ζωής, ανατρίχιασα όταν φτάσαμε στην Αθήνα και μας χειροκροτούσε ο κόσμος. Δεν ξέρω αν καταφέραμε κάτι, αλλά σίγουρα αυτό που πετύχαμε ήταν να έχουμε την προσοχή όλου του ελληνικού λαού, ο οποίος βρίσκεται στο πλάι μας. Δυστυχώς, είμαστε ζωντανοί νεκροί. Ήρθαμε ώστε να μην καταρρεύσουμε τελείως, κι αυτό ζητάμε από την κυβέρνηση. Να μας βοηθήσει να έχουμε αυτά που μας αξίζουν» είπε στο enikos.gr ο Γιάννης Καρακώστας από το μπλόκο του Αλμυρού.

«Προσπαθούμε να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα για την επιβίωσή μας. Συνάδελφοί μου αυτή τη στιγμή δεν έχουν ψωμί να φάνε, κυρίως αυτοί της Θεσσαλίας. Εμείς στο Κάστρο Βοιωτίας είχαμε κάποιες ζημιές από τις καταστροφές και μέχρι σήμερα παλεύουμε να τα βολέψουμε για να μπορούμε να ζήσουμε. Φεύγω με ένα αίσθημα χαράς αλλά και απόγνωσης για την επόμενη ημέρα, δεν ξέρουμε τι μας περιμένει, κι αυτό να μην το αισθανθεί ποτέ κανείς» τονίζει ο 24χρονος Δαμιανός Βελετζάς.

«Άξιζε και μόνο η προσπάθειά μας. Θα φανεί αν κερδίσαμε κάτι παραπάνω. Τώρα γυρνάμε στις οικογένειές μας και στα μπλόκα μας για να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας. Ήταν κάτι τρομερό αυτό που ζήσαμε εχθές. Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα ήρθαν στο Σύνταγμα, γιατί δεν αστειευόμαστε, παλεύουμε όντως για την επιβίωσή μας και για να μπορούμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον ελληνικό λαό. Αποχωρούμε με δάκρυα χαράς» ανέφερε από την πλευρά του νωρίτερα στο enikos.gr ο κ. Γιάννης Νταφόπουλος από το μπλόκο της Καρδίτσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ