Θεσσαλονίκη: «Η κυβέρνηση μας εμπαίζει – Μειωμένα τέλη εδώ και τώρα» – Στους δρόμους οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων

Στους δρόμους οι οδηγοί των τουριστικών λεωφορείων στην Θεσσαλονίκη θέλοντας να στείλουν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση.

Περισσότερα από 100 λεωφορεία αυτή την ώρα έχουν σταθμεύσει επί της Λεωφόρου Κωνσταντίνου Καραμανλή με τους οδηγούς και τους ιδιοκτήτες τους να ζητούν εξίσωση του κόστους των τελών κυκλοφορίας με αυτό των υπεραστικών.

Για εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι στον κλάδο τους έκανε λόγο ο πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων, Μακεδονίας-Θράκης, Μιχάλης Πεζίκογλου.

«Μας διαβεβαίωσαν πριν από τρία χρόνια για την εξίσωση των τελών κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των υπεραστικών και δυστυχώς, έως σήμερα, δεν έχει γίνει τίποτα», είπε συγκεκριμένα.

τουριστικά λεωφορεία- Θεσσαλονίκη

Σχετικά με τη μείωση των τελών κυκλοφορίας τα οποία καταβάλλουν εκείνος και οι συνάδελφοί του, ο κ. Πεζίκογλου είπε πως αν και επρόκειτο να παγιωθεί από φέτος η μείωση κατά 50%, κάτι τέτοιο δεν έγινε και οι ιδιοκτήτες τουριστικών λεωφορείων καλούνται να καταβάλουν δίπλα τέλη κυκλοφορίας.

Ο Παναγιώτης Χαραλάμπους Πρόεδρος Ομοσπονδίας Τουρισμού Βορείου Ελλάδος δήλωσε από πλευράς του: «Ήρθαμε να διαμαρτυρηθούμε στην κυβέρνηση. Ζητάμε να τηρήσει την υπόσχεση που μας έδωσε τα προηγούμενα χρόνια και να εξισώσει τα τέλη κυκλοφορίας των τουριστικών λεωφορείων με αυτά των υπεραστικών. Πληρώνουμε τα διπλάσια. Τα προηγούμενα χρόνια είχαν μειωθεί στο μισό για να μπορέσει να μας επιστρέψει κατά κάποιο τρόπο τα τέλη που πληρώσαμε το 2020 και δεν τα κινήσαμε λόγω πανδημίας. Υπήρχε μια υπόσχεση να εξισωθούν τα τέλη των υπεραστικών με τα τουριστικά αλλά δεν έγινε».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του thesstoday.gr:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ