Αναχώρησαν οι αγρότες από το Σύνταγμα εν μέσω χειροκροτημάτων – «Φεύγουμε με δάκρυα χαράς» λένε στο enikos.gr

Λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί της Τετάρτης 21/2 και εν μέσω χειροκροτημάτων οι αγρότες «άναψαν» και πάλι τις μηχανές των τρακτέρ τους και αναχώρησαν συντεταγμένα και τμηματικά από το Σύνταγμα, όπου χθες πραγματοποιήθηκε το ιστορικό συλλαλητήριο με μαζική συμμετοχή παραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Από την Χαλκιδική στο Σύνταγμα: Ο 22χρονος αγρότης που διένυσε 600 χλμ. – «Δείξαμε με τον τρόπο μας ότι όλο αυτό που ζούμε δεν πάει άλλο»

Της Κωνσταντίνας Χαϊνά

Οι άνδρες της Τροχαίας είναι επί ποδός ενώ σε ισχύ παραμένουν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μέχρι την αποχώρηση των τρακτέρ από την πρωτεύουσα. Θα διακόπτεται κατά τμήματα η κυκλοφορία, από όπου περνούν για να φύγουν.

Οργισμένος αγρότης στο Σύνταγμα: «Παράτησαν τα τρακτέρ και πήγαν τις βόλτες τους – Έτσι είναι ο αγρότης, ρε;»

Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και σήμερα αρχίζει νέος γύρος γενικών συνελεύσεων στα μπλόκα προκειμένου να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τον αγώνα και με ποιον τρόπο.

«Άξιζε και μόνο η προσπάθεια»

«Άξιζε και μόνο η προσπάθειά μας. Θα φανεί αν κερδίσαμε κάτι παραπάνω. Τώρα γυρνάμε στις οικογένειές μας και στα μπλόκα μας για να αποφασίσουμε για τις επόμενες κινήσεις μας. Ήταν κάτι τρομερό αυτό που ζήσαμε εχθές. Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα ήρθαν στο Σύνταγμα, γιατί δεν αστειευόμαστε, παλεύουμε όντως για την επιβίωσή μας και για να μπορούμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε όλο τον ελληνικό λαό. Αποχωρούμε με δάκρυα χαράς» ανέφερε στο enikos.gr ο κ. Γιάννης Νταφόπουλος από το μπλόκο της Καρδίτσας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ