Χανιά-Διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Χανιά-Διαμαρτύρονται για την ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου

Την αντίθεση τους «στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου “Ιωάννης Δασκαλογιάννης”» εξέφρασαν σήμερα εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πολιτικών και κοινωνικών φορέων, που πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε χώρο του αεροδρομίου.

Με αφορμή το επικείμενο άνοιγμα από το ΤΑΙΠΕΔ των φακέλων με τις τεχνικές και οικονομικές προσφορές των υποψηφίων επενδυτών, οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν, το αεροδρόμιο Χανίων να παραμείνει υπό κρατικό ελεγχο υποστηρίζοντας ότι είναι κερδοφόρο και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Δεν μπορούμε να δεχτούμε την λογική της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου» δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης.

Κατά της ιδιωτικοποίησης έχει ταχθεί με ομόφωνο ψήφισμα του και το δημοτικό συμβούλιο Χανίων με τον δήμαρχο, Τάσο Βάμβουκα, να δηλώνει σήμερα ότι «μετά το άνοιγα των φακέλων των προσφορών, ο δήμος αλλά και η αντιπεριφέρεια θα προσβάλουν νομικά τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης στα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά δικαστήρια».

Οι συμμετέχοντες στη σημερινή κινητοποίηση ύψωσαν πανό στο οποίο αναγραφόταν «όχι στην ιδιωτικοποίηση», ενώ στην κινητοποίηση συμμετείχε και ο σύλλογος εργαζομένων στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μανώλη Αρμουτάκη, «οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ είναι αντίθετοι στις ιδιωτικοποίηση τόσο του αεροδρομίου Χανίων όσο και των άλλων περιφερειακών αεροδρομίων, κάτι που αποτελεί και θέση της Ομοσπονδίας».

Την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου διατύπωσαν και εκπρόσωποι τοπικών φορέων του τουρισμού, υποστηρίζοντας ότι ενδεχόμενη αύξηση των τελών του αεροδρομίου θα δημιουργήσει κύμα ανάσχεσης της τουριστικής κίνησης προς τη δυτική Κρήτη, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη αύξηση. Κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου τάχθηκε και ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Χρήστος Μυλωνάκης.

Παρόντες στην κινητοποίηση ήταν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, αντιπροσωπεία της Τοπικής Αυτοδίοικηση Ρεθύμνου, καθώς και ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο και με την ιδιότητα και του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κρήτης, τοποθετήθηκε υπέρ του αιτήματος των διαμαρτυρομένων.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν και οι βουλευτές Ανδρέας Ξανθός (ΣΥΡΙΖΑ) και Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ).

Οι συγκεντρωμένοι ενέκριναν ψήφισμα κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου, το οποίο δήλωσαν ότι θα αποστείλουν στην κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ.

 

Διαβάστε επίσης:

Οι “χαμένοι” ποδηλατόδρομοι της Αττικής

Μαθητές στα όρια της αντοχής τους

ΒΙΝΤΕΟ-Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τον δράστη με το καλάσνικοφ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ