Βροχερά Θεοφάνεια

Βροχερά Θεοφάνεια

Γενική πρόγνωση

Βροχές στα δυτικά που βαθμιαία θα επεκταθούν στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές της χώρας και από το απόγευμα στο Αιγαίο, με σποραδικές καταιγίδες και τοπικά ισχυρά φαινόμενα στα δυτικά και νότια, περιμένουμε σήμερα. Στη βορειοανατολική χώρα τα φαινόμενα θα είναι λίγα και ασθενή, ενώ από το μεσημέρι ο καιρός στη Δυτική Ελλάδα θα παρουσιάσει βελτίωση. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα ηπειρωτικά τμήματα, κυρίως της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Θερμοκρασία

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια και Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 11 έως 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Άνεμοι στα πελάγη

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νότια σχεδόν θυελλώδεις. Σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι άνεμοι, αρχικά νοτίων και σταδιακά ανατολικών διευθύνσεων θα πνέουν στο Ιόνιο.

Αττική

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως μετά το μεσημέρι, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Μέτριοι νοτιοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών κυρίως στα δυτικά, και περιορισμένη τοπικά ορατότητα περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς.

ΠΗΓΗ: meteo.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ