Βρετανικό Μουσείο: «Λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό γεγονός» – Η αντίδραση της Μενδώνη για την κλοπή και τη φθορά αντικειμένων

Έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει η είδηση ότι αφαιρέθηκαν, εκλάπησαν ή καταστράφηκαν αντικείμενα από το Βρετανικό Μουσείο. Η ανησυχία εντείνεται για τα Γλυπτά του Παρθενώνα καθώς το Βρετανικό Μουσείο αρνείται την επιστροφή τους στην Ελλάδα με το επιχείρημα ότι τα προστατεύει και τηρεί τους κανόνες ασφαλείας. Το υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος.

Βρετανικό Μουσείο: Σκάνδαλο η στάση του απέναντι στην απώλεια χιλιάδων αντικειμένων – «Ας σταματήσουμε να λέμε πόσο ασφαλές είναι»

Σε ερώτηση ξένου δημοσιογράφου σχετικά με την απώλεια, κλοπή ή φθορά από τις Συλλογές του Βρετανικού Μουσείου, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη δήλωσε:

«Είναι εξαιρετικά λυπηρό και ιδιαίτερα σοβαρό το γεγονός, που πρόσφατα γνωστοποίησε το Βρετανικό Μουσείο. Το Υπουργείο Πολιτισμού παρακολουθεί με πολύ μεγάλη προσοχή την εξέλιξη του θέματος».

Βρετανικό Μουσείο: Ειδικός ελληνικών αρχαιοτήτων ο υπάλληλος που απολύθηκε για την απώλεια πολύτιμων αντικειμένων

Σημειώνεται ότι το  Βρετανικό Μουσείο αρνήθηκε σύμφωνα με την ΕΡΤ1, να σχολιάσει, αν μεταξύ των απωλεσθέντων είναι και αντικείμενα από την Ελλάδα. Στην ερώτηση εάν ανάμεσα στα κλεμμένα ή κατεστραμμένα αντικείμενα είναι και ελληνικά, η απάντηση ήταν ότι «δεν μπορεί να γίνει κάποιο σχόλιο διότι η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη».

Μέλος του προσωπικού του Βρετανικού Μουσείου απολύθηκε, ενώ η Μητροπολιτική Αστυνομία ξεκίνησε έρευνα, όταν διαπιστώθηκε ότι σειρά αντικειμένων από συλλογή «έλειπαν, κλάπηκαν ή είχαν καταστραφεί».

Βρετανικό Μουσείο: Αρνείται να σχολιάσει αν έχουν κλαπεί ή καταστραφεί και ελληνικά αντικείμενα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ