Βουλή: Αυτό είναι το έγγραφο που είχε μαζί του ο αγρότης που έφτασε στον Άγνωστο Στρατιώτη

Ο αγρότης από τη Μεσσηνία, που οδηγούσε το αγροτικό αυτοκίνητο που έφτασε μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, φωνάζοντας “θα σας κάψω όλους”, είχε μέσα στο όχημα μια κόλλα Α4 και ένα έντυπο που είχε τυπώσει.

“Διαμαρτυρία καταγγελία από ιστοριογράφο” είναι ο τίτλος του εγγράφου, που απευθύνεται στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τα θέματα είναι τέσσερα, όπως αναφέρει.

“1. Η κλοπή αρχαίου μνημείου του Ναού Παμίσου

2. Η κλοπή οικοδομικής άδειας

3. Ιαματική και λοιπές πηγές του ποταμού Παμίσου

4. Το ιστορικό δέντρο του Αγίου Φλώρου”.

“Σπεύδω σήμερα να σας ενημερώσω για θέματα ζωτικής και καίριας σημασίας που άπτονται του δημοσίου ενδιαφέροντος αλλά και του ιδιωτικού μου παρελθόντος και μέλλοντος, εμού και της οικογένειας μου” αναφέρει αρχικά.

“Εγώ είμαι ο τελευταίος Έλληνας του ιστορικότερου χωριού της Ελλάδας, της άνω Βρομόβρυσης Μεσσηνίας και σε εμένα ανήκει το μνημείο (σ.σ. ναός Παμίσου), εγώ σας ενημερώνω σήμερα ότι θέλω πίσω το κλεμμένο μνημείο στην έδρα του, όπως θέλω και τα κλεμμένα ευρήματα να μου επιστραφούν. Θέλω να οριοθετηθεί ο αρχαιολογικός χώρος” προσθέτει.

Έγγραφο αγρότης -Βουλή

 

Ο 58χρονος με εισαγγελική παραγγελία οδηγείται σε νοσοκομείο της Αττικής, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

“Σχετικά με περαστικό που έλαβε χώρα, πρωινές ώρες σήμερα Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη στο Σύνταγμα, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, ανακοινώνεται ότι έχει προσαχθεί 58χρονος ο οποίος με εισαγγελική παραγγελία οδηγείται σε νοσοκομείο της Αττικής” αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Βουλή: Έφτασε με αγροτικό στον Άγνωστο Στρατιώτη – Το χαρτί για τους “Τούρκους” και τα “οικόπεδα”

Αίσθηση πάντως προκαλεί πώς ο οδηγός του αγροτικού κατάφερε να φτάσει μέχρι εκεί, ανεβαίνοντας στο σημείο όπου βρίσκεται το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Κι αυτό, γιατί ο συγκεκριμένος χώρος είναι ένα από τα καλύτερα φυλασσόμενα σημεία της Αθήνας.

Ο άνδρας έχει προσαχθεί και κρατείται στην κρατική ασφάλεια, Οι πρώτες πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί αδυνατούν να συνεννοηθούν μαζί του, καθώς λέει εμφανώς ακατάληπτα πράγματα.

Κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, που έσπευσε στο σημείο για να διενεργήσει έλεγχο για τυχόν εκρηκτικά, εντόπισε στην καρότσα του αγροτικού τρία μπιτόνια με βενζίνη και στην καμπίνα του οχήματος μία φιάλη υγραερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από τα τρία μπιτόνια βενζίνης, τα δύο είναι άδεια, ενώ το ένα περιέχει νερό. Άδεια είναι και η φιάλη υγραερίου που εντοπίστηκε.

Βουλή Αυτοκίνητο Άγνωστος Στρατιώτης βουλή αγροτικό Βουλή Αυτοκίνητο Άγνωστος Στρατιώτης

Σημειώνεται, ότι πάνω στο όχημα ο αγρότης είχε γράψει,  μεταξύ άλλων, διάφορες φράσεις όπως “οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα, αποδείξεις εδώ”, “ιστοριογράφος”, “λαϊκό δικαστήριο” και “αιχμάλωτη και την ιαματική πηγή”.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ