«Βόμβα» Κούγια για το δυστύχημα στα Τέμπη: «Στη βάρδια υπήρχε και δεύτερος σταθμάρχης, αλλά έφυγε νωρίτερα»

Μια καταγγελία που μπορεί να δρομολογήσει εξελίξεις έκανε ο Αλέξης Κούγιας, ο οποίος εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, υποστήριξε πως τη μοιραία νύχτα του δυστυχήματος, έπρεπε να υπάρχει και δεύτερος σταθμάρχης στη Λάρισα, ωστόσο έφυγε πριν τελειώσει η βάρδιά του.  Ο κ. Κούγιας έκανε λόγο για αξιόπιστη πηγή που δεν μπορεί να κατονομάσει.

«Μου δόθηκε μια πληροφορία που είναι ασφαλής. Δεν μπορώ να κατονομάσω την πηγή. Στη βάρδια αυτή υπήρχαν δύο σταθμάρχες. Αυτός που μου το είπε είναι απόλυτος. Έπρεπε να είναι εκεί την ώρα που θα αναχωρούσε η αμαξοστοιχία και θα γύριζαν τα κλειδιά. Αυτός έφυγε στις 10 το βράδυ για το σπίτι του. Σήμερα το έμαθα.  Αυτό είναι πραγματικά πολύ σοβαρό», είπε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο ΑΝΤ1 αποκάλυψε ότι επειδή ο 59χρονος σταθμάρχης είχε λίγο καιρό σε αυτήν την θέση στη Λάρισα, υπήρχε και ένας δεύτερος σταθμάρχης για βοήθεια. Αυτός είναι εκεί από το πρωί έως τις 11 το βράδυ οπότε και μειώνονται τα δρομολόγια και δεν έχει κίνηση. Όμως το μοιραίο τρένο καθυστέρησε και πέρασε μετά τις 11 το βράδυ από τη Λάρισα, οπότε ο σταθμάρχης εκείνη τη στιγμή ήταν μόνος του να διαχειριστεί την κατάσταση. Ωστόσο, η νέα πληροφορία του Αλέξη Κούγια που κάνει λόγο για 2 σταθμάρχες στη βάρδια, αλλάζει τα δεδομένα.

Ο γνωστός ποινικολόγος αναφέρθηκε επίσης στους νεαρούς που με αυταπάρνηση έσωσαν τους συνεπιβάτες τους, παραδίδοντας μαθήματα αλληλεγγύης. «Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να βρει ένα ένα αυτά τα παιδιά και να τα επιβραβεύσει. Η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη γιορτή της Δημοκρατίας ή σε μία ειδική τελετή θα πρέπει να απονείμει σε αυτούς τους ήρωες αυτό που τους αξίζει», είπε.

Ο Αλέξης Κούγιας αναφέρθηκε και σε μια ενέργεια στην οποία προχώρησε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Συγκεκριμένα, ο πατέρας του Νίκου Ναλμπάντη, του 28χρονου που έχασε τη ζωή του στο τραγικό δυστύχημα, εκτίει την ποινή του στην Τουρκία και ο αρμόδιος υπουργός μεσολάβησε ώστε ο πατέρας να προλάβει την κηδεία του παιδιού του.

Ακόμη, ο υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνεννόηση με τον Τούρκο ομόλογό του συμφώνησαν να εκτίσει ο πατέρας του 28χρονου την υπόλοιπη ποινή του στην Ελλάδα, το οποίο αναμένεται να επικυρωθεί την Δευτέρα, όταν και θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο της Τουρκίας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ