Βόλος: Σε σπίτι με μούχλα διέμενε η 13χρονη που κατήγγειλε τον πατέρα της

Σε ακατάλληλο περιβάλλον διέμενε μια 13χρονη, η οποία μαζί με την μητέρα της είχαν καταγγείλει τον πατέρα της για κακοποίηση στον Βόλο. Η ανήλικη έμενε με τον 40χρονο πατέρα της και τον 15χρονο αδελφό της, καθώς η μητέρα της και ο πατέρας της έχουν χωρίσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, magnesianews.gr, οι γιατροί είχαν επιβεβαιώσει ότι το κορίτσι έφερε παλαιότερα σημάδια ξυλοδαρμού.

Με διάταξη της εισαγγελέως ανηλίκων Βόλου, το κορίτσι θα φιλοξενηθεί στο Ορφανοτροφείο για 90 ημέρες, με ενδεχόμενο η φιλοξενία να παραταθεί για άλλους τρεις μήνες, προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαμονής της οικογένειας στο σπίτι του πατέρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελία, μετά την καταγγελία της 33χρονης πρώην συζύγου (η οποία ζει στην Αθήνα με τον σύντροφό της) και της 13χρονης κατά του πατέρα της, έδωσε εντολή στην Αστυνομία να μεταφερθεί το παιδί για εξετάσεις στο Νοσοκομείο, ενώ ζήτησε κοινωνική έρευνα για τις συνθήκες διαβίωσης στο σπίτι του πατέρα που έχει την επιμέλεια των δύο παιδιών και μένουν μαζί.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συνθήκες διαβίωσης είναι ακατάλληλες. Το σπίτι βρίσκεται σε άθλια κατάσταση με μούχλα, υγρασία ακόμη και περιττώματα ζώων… Όταν η εισαγγελέας ενημερώθηκε για την κατάσταση αυτή, έβγαλε διάταξη για τη φιλοξενία του κοριτσιού στο Ορφανοτροφείο.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο 15χρονος σταμάτησε το σχολείο και εργάζεται με τον πατέρα του, ενώ το κορίτσι πήγαινε στο σχολείο αλλά όχι… τακτικά.

Ο 40χρονος συνελήφθη από αστυνομικούς στις 2 Δεκεμβρίου, μετά την καταγγελία της 33χρονης πρώην συζύγου του (είχε να μιλήσει με τα παιδιά από το 2016 και είχε διάλογο με την 13χρονη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης).

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πατέρας του κοριτσιού χτύπησε την 13χρονη δύο ημέρες πριν συλληφθεί. Το κορίτσι μεταφέρθηκε από την Αστυνομία στο Νοσοκομείο και πλέον θα φιλοξενηθεί στο Ορφανοτροφείο Βόλου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ