Βόλος: Πειθαρχικό για τον αρνητή γιατρό που παρείχε τα επικίνδυνα κοκτέιλ στους ασθενείς του

Τη Δευτέρα αναμένεται να ολοκληρώσει τις αποφάσεις του το διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας για τον καταγγελλόμενο γιατρό στον Βόλο που μοίραζε τις δικές του συνταγές του κορονοϊού, “τις αγωγές του κορονοϊού”, αποτρέποντας τους ασθενείς να πάνε στο νοσοκομείο. Να σημειωθεί ότι θα ληφθεί υπόψη και η καταγγελία του συζύγου της 60χρονης γυναίκας που πέθανε από κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι ο γιατρός, που είναι και μέλος του Συλλόγου, παρείχε στους ασθενείς ένα κοκτέιλ φαρμάκων ως θεραπεία κατά του κορονοϊού, την οποία ανέγραφε σε χειρόγραφα χαρτιά.

Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας από τον φθινόπωρο έχει γίνει δέκτης οχλήσεων τόσο για τον εν λόγω γιατρό όσο και για έναν ακόμη, ο οποίος πέθανε πρόσφατα από κορονοϊό. Και οι δύο δεν πίστευαν στην αποτελεσματικότητα του εμβολίου στην καταπολέμηση του κορονοϊού και ήταν ανεμβολίαστοι. Συνεπώς, παρότρυναν πολίτες να αντιμετωπίσουν τον φονικό ιό παραμένοντας στο σπίτι και λαμβάνοντας φαρμακευτική αγωγή, την οποία και συνταγογραφούσε ο καταγγελλόμενος παθολόγος.

Ο συγκεκριμένος ιδιώτης είχε αναρτημένο στην πόρτα του ιατρείου του το έγγραφο της νόσησής του και με αυτόν τον τρόπο λειτουργούσε.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας έχει ασχοληθεί και στο παρελθόν με τον συγκεκριμένο γιατρό, το όνομα του οποίου ακούγονταν σε ομάδες μη εμβολιασμένων πολιτών που νόσησαν. Συγκεκριμένα, ο αντιμεβολιαστής γιατρός ελέγχεται πειθαρχικά, ενώ του έχει επιβληθεί και μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

Στον Εισαγγελέα θα οδηγηθεί η υπόθεση του εν λόγω γιατρού, δεδομένου ότι καταγγέλλεται για το θάνατο μιας 60χρονης γυναίκας και για τον παρ’ ολίγον θάνατο του συζύγου της. Ο σύζυγος της 60χρονης, αφού έγινε καλά και πέρασαν οι μεγάλες περιπέτειες, αποφάσισε να γνωστοποιήσει μέσω της καταγγελίας του τα όσα συνέβησαν στη δική του οικογένεια και συγχρόνως να σταματήσει την “επικίνδυνη”  δράση του ιατρού.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, συνήγορος του καταγγελλόμενου παθολόγου, μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας, είναι ο Νίκος Αντωνιάδης, ο δικηγόρος που έγινε ευρέως γνωστός για τις απόψεις, που εκφράζει κατά των εμβολίων και ο οποίος πριν 5-6 ημέρες κλήθηκε ως ύποπτος τέλεσης δύο αδικημάτων, σε βαθμό κακουργήματος, από την Εισαγγελία.

Υγειονομικός του Νοσοκομείου Βόλου, που παρέλαβε προσβεβλημένους ασθενείς από κορονοϊό, ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι που έφταναν εν τέλει στο Νοσοκομείο ήταν σε “κακό χάλι” και στις περισσότερες των περιπτώσεων η κατάσταση τους ήταν αναστρέψιμη, όμως με ιδιαίτερη δυσκολία.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο υγειονομικός στην ίδια πηγή, το πλέον τραγικό είναι ότι η δράση του συγκεκριμένου γιατρού έχει προεκτάσεις άκρως επικίνδυνες, καθώς συνεχίζει να δρα σε κάποιους κύκλους παρά τη διαθεσιμότητα στην οποία βρίσκεται, ενώ απευθύνεται και στο θρησκευτικό κοινό, το οποίο επηρεάζεται όταν μάλιστα ακούει, ότι κουράρει επώνυμους κληρικούς και ιερωμένους, όπως ότι είναι προσωπικός γιατρός του Οσίου Εφραίμ και του Οσίου Ιακώβου.

Να σημειωθεί ότι μετά την καταγγελία σε βάρος του ανεμβολίαστου γιατρού, όλο και περισσότερες γίνονται οι καταγγελίες “θυμάτων”, που τους έδινε συνταγές αντιμετώπισης του κορονοϊού, αποτρέποντάς τους να μεταβούν στο νοσοκομείο.

Όπως ομολογεί τετραμελής οικογένεια που δεν έχει εμβολιαστεί και νόσησε από τον φονικό ιό, ακολούθησε τις οδηγίες του, αλλά στάθηκε τυχερή, καθώς όλα τα μέλη της είναι καλά στην υγεία τους (γονείς κάτω των 40, δυο παιδιά πρώτων τάξεων του δημοτικού). Οι οδηγίες είχαν με ένα τρόπο τυποποιηθεί από τον καταγγελλόμενο γιατρό, και περιλάμβαναν συγκεκριμένα αντιβιοτικά, κάποιου τύπου σταγόνες, βιταμίνες και ασπιρίνη.

Ο γιατρός που καταγγέλλεται για όλα τα παραπάνω, δήλωσε σε: «Η αγωγή του κορονοϊού δεν είναι δικιά μου. Δεν ξέρω γιατί είναι γραμμένο το τηλέφωνο μου στο χαρτί. Δεν έχω καμία σχέση. Ούτε με έχει καλέσει ο ιατρικός σύλλογος» υποστήριξε.

Ωστόσο πάνω στη χειρόγραφη συνταγή αναφέρεται το τηλέφωνό του, ενώ το κοκτέιλ φαρμάκων που αναγράφεται είναι το ίδιο με αυτό που προτείνει στις ομιλίες του.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ