Βόλος: «Καθαρίζουν τα αυτοκίνητα από τις λάσπες υποστηρίζοντας ότι τα έχουν επισκευάσει» – Νέες καταγγελίες για απάτες σε βάρος πλημμυροπαθών

Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μαγνησίας, σύμφωνα με τις οποίες επιτήδειοι στον Βόλο επικοινωνούν με πλημμυροπαθείς με στόχο δήθεν να επισκευάσουν τα αυτοκίνητά τους που έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες, υποσχόμενοι μάλιστα άμεση αποκατάσταση σε σχετικά λογικές τιμές. Για την δράση των ατόμων αυτών μίλησε στο enikos.gr o πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Ζεϊμπέκης, ο οποίος την χαρακτήρισε μεταξύ άλλων «εγκληματική».

Του Δημήτρη Καλογερόγιαννη 

«Υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση επιχειρώντας πρόσκαιρα κυρίως μέσω Facebook να βγάλουν χρήματα σε βάρος των ανθρώπων που αυτή την ώρα μαζεύουν τα “κομμάτια” τους από τις καταστροφές», μας είπε ο κ. Ζεϊμπέκης και στην συνέχεια συμπλήρωσε: «Έτσι κάποιοι εμφανίζονται ως επαγγελματίες στον χώρο των συνεργείων αυτοκινήτων και διαβεβαιώνουν ότι μπορούν να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα από τις πλημμύρες αυτοκίνητα.

Στην ουσία δεν είναι εξειδικευμένοι τεχνίτες, καθώς δεν διαθέτουν ούτε άδεια άσκησης επαγγέλματος, ούτε άδεια λειτουργίας συνεργείου κάτι που αποδεικνύει πως δεν έχουν τις τεχνικές γνώσεις και χωρίς καμία κατάρτιση παίρνουν προκαταβολές».

Ακόμη, ο κ. Ζεϊμπέκης αναφερόμενος στον τρόπο δράσης των ατόμων που δρουν σε βάρος των πλημμυροπαθών σημείωσε: «Στις περισσότερες περιπτώσεις είτε καθαρίζουν απλώς τα αυτοκίνητα από τις λάσπες υποστηρίζοντας πως τα έχουν επισκευάσει, είτε επικαλούμενοι μεγάλο φόρτο εργασίας ζητούν τις προκαταβολές προκειμένου να τους βάλουν δήθεν σε σειρά και μετά εξαφανίζοντaι.

Πρόκειται για μία δράση εγκληματική, καθώς δυστυχώς τα θύματα απάτης το μόνο που κατάφεραν ήταν όχι μόνο να μην επισκευάσουν τις βλάβες στα αυτοκίνητα αλλά και να επιβαρυνθούν παραπάνω οικονομικά», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στην συνέχεια, ο πρόεδρος του Συλλόγου μίλησε για τα ποσά που καταβλήθηκαν από τους ανυποψίαστους πολίτες τονίζοντας πως έδιναν προκαταβολές από 100 έως 250, την ώρα που οι τιμές του καθαρισμού από τις λάσπες κοστίζει περίπου 300 ευρώ.

«Προφανώς εισέπρατταν τα ποσά χωρίς να κόβουν τιμολόγια», διευκρινίζει ο κ. Ζεϊμπέκης, ο οποίος στη συνέχεια εξηγεί πως «οι επιτήδειοι χρησιμοποιούσαν το άλλοθι πως στα συνεργεία “βαριούνται να δουλέψουν”, ενώ την ίδια στιγμή υπόσχονταν στους πλημμυροπαθείς καλύτερες τιμές».

Εκμεταλλεύτηκαν τον μεγάλο φόρτο εργασίας των συνεργείων

Όπως επισημαίνει ο κ. Ζεϊμπέκης οι αδίστακτοι απατεώνες εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι τα κατά τόπους συνεργεία δεν είναι σε θέση να επισκευάσουν όλα τα αυτοκίνητα μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα αποκαλύπτοντας πως οι πλημμύρες κατέστρεψαν τουλάχιστον 8.000 οχήματα.

Συνεπώς, τα συνεργεία εξαιτίας του μεγάλου φόρτου εργασίας αδυνατούν να επισκευάσουν όλα τα αυτοκίνητα μέσα σε λίγες ημέρες, αφενός εξαιτίας της έλλειψης σε προσωπικό αφετέρου εξαιτίας των ελλείψεων σε ανταλλακτικά.

Κατά την επικοινωνία του με το enikos.gr, τέλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Ζεϊμπέκης συμβούλευσε τους πολίτες «να κάνουν υπομονή και να προτιμούν τα νόμιμα συνεργεία από τα οποία τα οχήματά τους θα μπορούν να έχουν άριστη επισκευή και έγκυρη εξυπηρέτηση».

Δείτε φωτογραφίες από τις αγγελίες στο Facebook

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ