Πώς να απαλλαγείτε με φυσικό τρόπο από τα ενοχλητικά μυγάκια στο σπίτι

Ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί στο σπίτι είναι τα μυγάκια. Εκτός από ενοχλητικά μπορεί να γίνουν και επικίνδυνα για την υγεία καθώς μεταφέρουν ασθένειες. Όμως υπάρχουν φυσικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να απαλλαγείτε από τα ενοχλητικά έντομα, χωρίς να χρησιμοποιήσετε χημικά προϊόντα ή εντομοκτόνα.

Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να διώξετε τα μυγάκια

1. Κλείστε τις πόρτες και τα παράθυρα όταν δεν είστε σπίτι ή δεν χρειάζεται να τα ανοίξετε.

2. Κρύψτε τα φρούτα και τα λαχανικά. Τα μυγάκια προσελκύονται από τα φρούτα και τα λαχανικά που έχουν ωριμάσει ή έχουν χαλάσει. Για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους, φυλάξτε τα φρούτα και τα λαχανικά σε καλά κλεισμένα δοχεία ή στο ψυγείο.

3. Δημιουργήστε φυσικές παγίδες για μυγάκια. Ένας απλός τρόπος είναι να γεμίσετε ένα μπουκάλι με κρασί ή μηλόξυδο και να το αφήσετε ανοιχτό. Το άρωμα θα προσελκύσει τα μυγάκια και έτσι θα παγιδευτούν μέσα στο μπουκάλι.

4. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια. Τα αιθέρια έλαια, όπως η λεβάντα, το γεράνι και η μέντα, έχουν εντομοαπωθητικές ιδιότητες. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να απωθήσετε τα μυγάκια ψεκάζοντας με αυτά τα αιθέρια έλαια σε διάφορα σημεία στο σπίτι σας.

5. Κρατήστε το σπίτι σας καθαρό. Τα μυγάκια προσελκύονται από τη βρωμιά και τα υπολείμματα τροφών. Για να αποτρέψετε την εμφάνισή τους, κρατήστε το σπίτι σας καθαρό και καθαρίστε αμέσως τα υπολείμματα τροφών.

Ορισμένες συνταγές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως φυσικές παγίδες για τα μυγάκια 

Με ξύδι και υγρό πιάτων: Σε ένα μπουκάλι γεμάτο μέχρι τη μέση με νερό, προσθέστε 1/4 φλιτζανιού ξύδι και 2 σταγόνες υγρού πιάτων. Το ξύδι θα προσελκύσει τα μυγάκια και το υγρό πιάτων θα τα παγιδέψει.
Με φλούδες εσπεριδοειδών: Τοποθετήστε φλούδες λεμονιού, πορτοκαλιού ή γκρέιπφρουτ σε ένα μπολ. Το άρωμα των εσπεριδοειδών θα μαγνητίσει τα μυγάκια και θα παγιδευτούν μέσα στις φλούδες.
Με γαρύφαλλα και λεμόνι: Τοποθετήστε μερικά γαρύφαλλα σε ένα κομμένο λεμόνι. Το άρωμα από τα γαρύφαλλα απωθεί τα μυγάκια.

Ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα μυγάκια στο σπίτι σας με φυσικό και ασφαλή τρόπο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ