Βόλος: Απατεώνες εξαπατούν πλημμυροπαθείς – Υπόσχονται επισκευή αυτοκινήτων, παίρνουν προκαταβολή και εξαφανίζονται

Ο Γολγοθάς των πλημμυροπαθών στον Βόλο δεν έχει τέλος. Σύμφωνα με καταγγελίες στον Σύλλογο Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Μαγνησίας (ΣΙΣΑΜ), απατεώνες εκμεταλλεύονται τον πόνο και την απελπισία τους, αφού καλούν σε όσους έχουν υποστεί ζημιές τα οχήματά τους, τους υπόσχονται άμεση αποκατάσταση, αρπάζουν την προκαταβολή και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με το thenewspaper.gr, δύο περιπτώσεις που έφτασαν στα γραφεία του Συλλόγου κάνουν λόγο για ποσά που δόθηκαν ως προκαταβολές επισκευών και αγγίζουν τα 300 ευρώ.

Πώς δρουν 

Οι απατεώνες τοποθετούν αγγελίες σε διαδικτυακούς τόπους όπως η Facebook, και κυρίως σε τοπικές ομάδες αμφιβόλου κύρους και αξιοπιστίας περιεχομένου. Εμφανίζονται ως επαγγελματίες στον χώρο των συνεργείων και των αυτοκινήτων και υπόσχονται ότι μπορούν να επισκευάσουν τα κατεστραμμένα αυτοκίνητα με ποσά που δεν ξεπερνούν τα 1.000 ευρώ. Ζητούν προκαταβολή ύψους 300 ευρώ και δεσμεύονται ότι θα επισκευάσουν τα οχήματα ακόμα και στην πυλωτή του ιδιοκτήτη.

Αφού κάνουν την αυτοψία και λάβουν τα χρήματα της προκαταβολής, στη συνέχεια εξαφανίζονται και δεν απαντούν στα τηλέφωνα.

8.000 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές στον Βόλο

Οι πλημμύρες του Σεπτεμβρίου κόστισαν πολύ ακριβά σε ιδιοκτήτες 8.000 οχημάτων. Τα τοπικά συνεργεία αυτοκινήτων δεν είναι σε θέση να τα επισκευάσουν όλα μέσα σε λίγες ημέρες, τόσο λόγω έλλειψης προσωπικού, όσο και λόγω καθυστέρησης προμήθειας των ανταλλακτικών.

Αυτή την καθυστέρηση εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι που εισχωρούν μέσω του διαδικτύου σε οικογένειες και τις εξαπατούν.

Ο αντιπρόεδρος του ΣΙΣΑΜ Νίκος Πλουμιστός τονίζει ότι «οι πολίτες πρέπει να κάνουν υπομονή και να δείχνουν εμπιστοσύνη μόνο στους πιστοποιημένους μάστορες, για να γίνει η επισκευή των οχημάτων σωστά. Υπάρχει λίστα με τους επαγγελματίες της Μαγνησίας στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, όπου κανείς μπορεί να διαλέξει. Κανένας εξουσιοδοτημένος τεχνίτης δε θα σας επισκεφθεί στο σπίτι σας για να σας φτιάξει το αυτοκίνητο. Αυτό είναι παράνομο» ξεκαθαρίζει.

Ο κ. Πλουμιστός τονίζει ακόμα τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιες επιλογές. «Ένα λάθος μπορεί αν κοστίσει πολύ ακριβά στον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Πολύ πιο ακριβά από τη ζημιά που έχει σήμερα ένα αμάξι. Επίσης μπορεί αν θέσει σε κίνδυνο τη ζωή του οδηγού και των συνεπιβατών. Μπορεί να γίνει ένα βραχυκύκλωμα. Να ανοίξει ο αερόσακος την ώρα που οδηγούμε. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Μέσα στα αυτοκίνητα μπαίνει η οικογένειά μας, τα παιδιά μας. Μην εμπιστεύεστε όποιον τεχνικό βλέπετε στο διαδίκτυο. Επισκεφθείτε ένα αδειοδοτημένο συνεργείο μέλος του ΣΙΣΑΜ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ