Βόλος: “Έγδυσε” ηλικιωμένο με πρόσχημα δήθεν “ευχές υπέρ υγείας” – Πήρε ακόμη και τον βαπτιστικό σταυρό της εγγονής του

Θύμα απάτης έπεσε ένας ηλικιωμένος στον Βόλο. Μια 53χρονη γυναίκα από τη Λαμία, εκμεταλλευόμενη τον πόνο του, του απέσπασε 1000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ, προκειμένου ιερωμένος να διαβάζει ευχές για την υγεία της 22χρονης εγγονής του που είναι ανάπηρη.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα magnesianews.gr, η 53χρονη δεν δίστασε να αρπάξει ακόμη και τον βαπτιστικό σταυρό της εγγονής του, δήθεν για να τον διαβάσει ο ιερωμένος.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης με την Λαμιώτισσα να κρίνεται τελικά ένοχη για απάτη κατ’ εξακολούθηση. Καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή, καθώς δεν εμφανίστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Στο δικαστήριο παρευρέθηκε και ο 80χρονος, ο οποίος περιέγραψε με δυσκολία πώς τον ξεγέλασε η κατηγορούμενη. Να σημειωθεί ότι η 53χρονη φέρεται να εξαπάτησε και τη φίλη του ζεύγους των ηλικιωμένων, αρπάζοντας κοσμήματα, όμως αυτή η υπόθεση δεν έχει δικαστεί ακόμα.

Το χρονικό της απάτης

Όλα ξεκίνησαν, όταν ο ηλικιωμένος άνδρας και η σύζυγός του γνωρίστηκαν με την 53χρονη μέσω φίλης τους που είχε άρρωστο τον άνδρα της σε νοσοκομείο στη Λαμία.

Τότε, τον έπεισε ότι υπάρχει ένας ιερωμένος στα Τρίκαλα, ο οποίος μπορεί να διαβάσει ευχές για την υγεία της εγγονής του που είναι ανάπηρη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, η 53χρονη επικοινωνούσε με τον 80χρονο για χρονικό διάστημα εννέα μηνών – από τον Οκτώβριο του 2018 μέχρι τον Ιούνιο του 2019- ο οποίος της έλεγε μια ευχή, για να την μεταφέρει στον ιερωμένο και τον χρέωνε κάθε φορά 120 ευρώ. Κι όλο αυτό, τάχα για να την δώσει στον ιερέα, ώστε να “πιάσει” η ευχή. Με αυτόν τον τρόπο, κατάφερε να του αποσπάσει τμηματικά 1000 €.

Όμως η κατηγορούμενη δεν σταμάτησε εκεί. Αποστροφή προκαλεί και το γεγονός ότι πήρε τα κοσμήματα της 22χρονης (τέσσερα δαχτυλίδια, έναν βαπτιστικό σταυρό, μια χρυσή αλυσίδα κλπ.) αξίας 3000 ευρώ, ώστε να τα διαβάσει ο ιερωμένος.  Ωστόσο, δεν τα επέστρεψε ποτέ, μέχρι που ο 80χρονος άνδρας της έκανε μήνυση.

Συγκεκριμένα, η 53χρονη έλεγε στον ηλικιωμένο και την σύζυγό του – σύμφωνα πάντα με τις σχετικές πληροφορίες της ιστοσελίδας -, ότι θα τους στείλει τα κοσμήματα μέσω ταχυδρομείου, με σκοπό να κερδίσει χρόνο. Αργότερα, δήθεν ρωτούσε πόσο κοστίζουν για να τα πληρώσει και έτσι πέρασε ο χρόνος, μέχρι που ο ηλικιωμένος αποφάσισε να υποβάλει μήνυση εις βάρος της, τον Οκτώβριο του 2018.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ