Τα βασικά σημεία του άρθρου
- Η κακοκαιρία χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα Δωδεκάνησα, μετατρέποντας τους δρόμους της Ρόδου σε επικίνδυνους ποταμούς.
- Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν στο πέρασμά τους σταθμευμένα οχήματα, ορισμένα από τα οποία κατέληξαν μέχρι τη θάλασσα, ενώ δρόμοι και περιουσίες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
- Ένας επιβλητικός υδροστρόβιλος σχηματίστηκε σε μικρή απόσταση από την ακτή στα Στεγνά Αρχαγγέλου. Το φαινόμενο προσέφερε μοναδικές εικόνες, χωρίς ευτυχώς να πλησιάσει την στεριά ή να προκαλέσει ζημιές.
Η κακοκαιρία που σφυροκοπά τις τελευταίες ώρες τη χώρα, χτύπησε με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα Δωδεκάνησα, μετατρέποντας τους δρόμους της Ρόδου σε επικίνδυνους ποταμούς.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και τα μεγάλα ύψη βροχής, προκάλεσαν εκτεταμένα πλημμυρικά φαινόμενα, με το ανατολικό τμήμα του νησιού, να βρίσκεται στο επίκεντρο της καταστροφής και τις τοπικές Aρχές, να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Δραματικές εικόνες σε Αρχάγγελο και Στεγνά
Τα βίντεο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις περιοχές του Αρχαγγέλου και των Στεγνών, από το Forecast Weather, «κόβουν» την ανάσα, αποτυπώνοντας τη μανία της φύσης. Ορμητικοί χείμαρροι παρέσυραν στο πέρασμά τους σταθμευμένα οχήματα, ορισμένα από τα οποία κατέληξαν μέσα στη θάλασσα, ενώ δρόμοι και περιουσίες, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές.
