ΒΙΝΤΕΟ-Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στη Σύρο

ΒΙΝΤΕΟ-Προσάραξη δεξαμενόπλοιου στη Σύρο

Στα βράχια προσάραξε μεγάλο δεξαμενόπλοιο τα ξημερώματα στην θαλάσσια περιοχή της Αζολίμνου στη Σύρο.

Το πλοίο «ALIAKMON» , σημαίας Λιβερίας και προερχόμενο από Αίγυπτο, ήταν αγκυροβολημένο περιμένοντας να μπει στο ναυπηγείο του Νεωρίου για εργασίες συντήρησης. Όμως, παρασύρθηκε προφανέστατα και λόγω των ανέμων, με αποτέλεσμα να «κολλήσει» στα βράχια.

Από την προσάραξη δεν έχει αναφερθεί εισροή υδάτων ή τραυματισμός κάποιου από το πλήρωμα (33 άτομα) του πλοίου οι οποίοι είναι ρωσικής υπηκοότητας.

Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως, 3 ρυμουλκά του Νεωρίου, το 511 Ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμεναρχείου Σύρου, το ΠΛΣ 421 αντιρρυπαντικό σκάφος ενώ νωρίς το πρωί της Παρασκευής έπεσαν δύτες στη θάλασσα ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει ρήγμα στο πλοίο.

Το πλοίο είναι κενό από φορτίο, καθώς ετοιμαζόταν να μπει στη δεξαμενή του Νεωρίου για εργασίες συντήρησης. Από τα αποτελέσματα των πρώτων ερευνών δεν έχει αναφερθεί κίνδυνος διαρροής καυσίμων από τις δεξαμενές του πλοίου, κάτι που σημαίνει ότι στην παρούσα φάση, δεν τίθεται θέμα θαλάσσιας ρύπανσης.

Επίσης, δε φαίνεται ότι το πλοίο έχει υποστεί κάποιο ρήγμα στο σημείο της πρόσκρουσης. Οπότε, τα πρώτα μηνύματα δεν είναι και τόσο ανησυχητικά. 

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο σημείο του ναυτικού ατυχήματος εξακολουθούν να μην είναι και τόσο καλές. Από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρέθηκαν στην περιοχή ο λιμενάρχης Νικόλαος Σκευοφύλακας που συντονίζει την επιχείρηση, καθώς και στελέχη του Λιμεναρχείου Σύρου.

Από τον Πειραιά ξεκίνησαν δύο ακόμη ρυμουλκά τα οποία αναμένεται να φτάσουν στην Σύρο πριν το μεσημέρι προκειμένου να συμβάλουν στο έργο της αποκόλλησης του πλοίου.

Το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου εξακολουθεί να βρίσκεται μέσα στο πλοίο, χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει κανείς ή να έχει σημειωθεί οποιοσδήποτε τραυματισμός.

Να σημειωθεί επίσης, ότι το «ALIAKMON» είναι ένα από τα καινούργια δεξαμενόπλοια – πετρελαιοφόρα, καθώς ναυπηγήθηκε το 2006.

Δείτε τα βίντεο.

 

Πηγή: cyclades24.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ