ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Καρέ-καρέ η εξάρθρωση του καρτέλ ηρωίνης

ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ-Καρέ-καρέ η εξάρθρωση του καρτέλ ηρωίνης

Κινηματογραφική περιπέτεια θυμίζει η σύλληψη των 11 ατόμων που εμπλέκονται στο καρτέλ  ηρωίνης, ανάμεσά τους κι ένα 15χρονο παιδί. Εκτός όμως από το γεγονός ότι η σπείρα αποτελούνταν στην Ελλάδα κυρίως από μία οικογένεια που το μικρότερο μέλος της είναι ένα 15χρονο παιδί και το μεγαλύτερο η γιαγιά του, το πιο εντυπωσιακό είναι η ποσότητα των ναρκωτικών που ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

Η αξία της ηρωίνης που κατασχέθηκε από το Λιμενικό Σώμα κοστολογείται σε 30 εκατ. ευρώ, δηλαδή πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν εντοπιστεί, εκτός θαλάσσης -όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι “ράμπο” της Δίωξης Ναρκωτικών εκτιμούν ότι η ηρωίνη ερχόταν από χώρα της Μέσης Ανατολής μέσω Τουρκίας με διάφορους τρόπους και η αξία της ποσότητας που κατασχέθηκε χθες βράδυ συνολικού μικτού βάρους 1.133,420 κιλών.

Η ποσότητα “καθαρής” ηρωίνης που κατασχέθηκε μετά τη νόθευσή της θα μπορούσε να αποφέρει στο καρτέλ της ηρωίνης, 7 ή 8 τόνους – με την αξία της να ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ και  προοριζόταν για την Ευρώπη, και συγκεκριμένα το Βέλγιο και τη Γερμανία ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό προερχόταν από το  Ιράν.

Ποιοι είναι οι συλληφθέντες

Στους  11 συλληφθέντες -έξι Έλληνες, εκ των οποίων ένας ανήλικος, και πέντε Τούρκοι υπήκοοι- απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, σε ότι αφορά τη διάπραξη κακουργημάτων διακίνησης ναρκωτικών, διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, επιμέρους διακίνησης ναρκωτικών κατά συναυτουργία, με την έννοια δηλαδή ότι υπάρχει ξεχωριστή κατηγορία για εισαγωγή, για αποθήκευση για κατοχή και για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών και για παράνομη κατοχή οπλισμού.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, το καρτέλ ναρκωτικών, συντόνιζαν πολίτες υπεράνω πάσης υποψίας. Η κόρη ενός εμπόρου διαμαντιών με αμύθητη ακίνητη περιουσία, ο 44χρονος πρώην σύζυγός της, εφοπλιστής , κάτοχος τεσσάρων δεξαμενόπλοιων στο Ντουμπάι, ο ανήλικος γιος τους, η μητέρα της κι ένα ακόμα άτομο.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των έξι Ελλήνων Σάκης Κεχαγιόγλου και Απόστολος Καραγιάννης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δεν θέλησαν να προβούν σε δηλώσεις, τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή ενημερώνονται για τη δικογραφία.

Οι Έλληνες συλληφθέντες  θα απολογηθούν την Τρίτη ενώ οι πέντε Τούρκοι υπηκόοι θα απολογηθούν την Τετάρτη.

Πως έγινε η σύλληψη

Σύμφωνα με πληροφορίες μεικτό κλιμάκιο με τη συνδρομή και του ΛΣ, παρακολουθούσαν βίλα στη Φιλοθέη στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών που παρείχε η DEA, για διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών ηρωίνης μέσω της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Όταν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής (13/06) δυο πολυτελή τζιπ βγήκαν από τη βίλα, ύστερα από παρακολούθηση, κατέληξαν σε αποθήκη στο Κορωπί, αποφασίστηκε να γίνει επέμβαση, κατά την οποία εντοπίσθηκε έμφορτη στα αυτοκίνητα, μεγάλη ποσότητα συσκευασμένης και ζυγισμένης ηρωίνης. Σε χώρους της βίλας, με την βοήθεια ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων Κ9 οι λιμενικοί κατάσχεσαν περίπου 500 κιλά ηρωίνης. Οι Αρχές κατάσχεσαν επίσης 6πολυτελή οχήματα 1 πιστόλι 9 φυσίγγια κι 6.235 €

Όπως  δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, Νίκος Λαγκαδιανός, αναφερόμενος στα αποτελέσματα της μεγάλης επιχείρησης που έγινε σε Κορωπί και Φιλοθέη και οδήγησε στον εντοπισμό και στην κατάσχεση ηρωίνη 1.133,420 κιλών.

Συγκεκριμένα, κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και πολύωρη παρακολούθηση, διαπιστώθηκε η μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης σε αποθήκη στην περιοχή Κορωπίου,  όπου γινόταν η συσκευασία τους σε σάκους μαρμαρόσκονης, προκειμένου να διακινηθούν παράνομα με φορτηγά οχήματα τόσο στον ελλαδικό χώρο όσο και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 443 πλαστικές συσκευασίες ηρωίνης, συνολικού μικτού βάρους ενός τόνου και 133 κιλών και 420 γραμμαρίων, καθώς επίσης ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους πέντε γραμμαρίων και ενός δεκάτου (5,1gr).

Επιπλέον, κατασχέθηκαν έξι πολυτελή Ι.ΧΕ. οχήματα τα οποία εμπλέκονται στην παράνομη μεταφορά των προαναφερθέντων ναρκωτικών ουσιών, ένα πιστόλι με μία γεμιστήρα που περιείχε εννέα φυσίγγια, το ποσό των 6,235 ευρώ και λοιπά αντικείμενα.

Συγχαρητήρια από Βαρβιτσιώτη

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε σχετικά: «Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στους άνδρες και τις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος για την απόλυτα επιτυχή σημερινή επιχείρηση, που είχε ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και κατάσχεση  της μεγαλύτερης ποσότητας ηρωίνης που έχει εντοπισθεί στη στεριά μέχρι σήμερα, καθώς και την εξάρθρωση ενός οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Θέλω να συγχαρώ, επίσης, τις συναρμόδιες αρχές της Ελληνικής Αστυνομίας, της αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών (DEA), και του ΣΔΟΕ Αττικής για το άριστο επίπεδο συνεργασίας.

Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ζήλο και αυταπάρνηση και θα συνεχίσουν να το κάνουν για την ασφάλεια όλων των πολιτών».

Οι 11 συλληφθέντες αφού πήραν προθεσμία από την εισαγγελία, οδηγήθηκαν κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στα κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή επισήμως αναφέρει ότι οι έρευνες για την υπόθεση είναι σε εξέλιξη και επιχειρησιακά και δικαστικά και δεν μπορεί να προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση ονομάτων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ οι κατηγορούμενοι πρόκειται να προσαχθούν ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά. Οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται.

 

Δείτε το βίντεο από το Λιμενικό Σώμα

 

Διαβάτε επίσης

Σε 30 εκατ. ευρώ κοστολογείται η ηρωίνη που βρήκε το λιμενικό

Προθεσμία πήραν οι συλληφθέντες της Φιλοθέης με την ηρωίνη

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ