ΒΙΝΤΕΟ-Ο πρώτος αγιασμός των υδάτων στην Τένεδο

ΒΙΝΤΕΟ-Ο πρώτος αγιασμός των υδάτων στην Τένεδο

 

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέσθηκε χθες για τους εναπομείναντες Ρωμιούς στην Τένεδο και τη Σμύρνη η γιορτή των Θεοφανείων.

Την παραμονή των Φώτων έγινε στην Τένεδο ο πρώτος αγιασμός και το κόψιμο της βασιλόπιτας των λιγοστών χριστιανών Ρωμιών, που κατοικούν στο νησί.

Η πομπή ξεκίνησε για το λιμάνι, όπου έγινε η κατάδυση του Σταυρού από το Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο.

Αμέσως μετά, ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου ευχήθηκε συγκινημένος σε όλους όσοι παραβρέθηκαν την ιστορική αυτή ημέρα στο νησί.

Η πρόεδρος της μειονοτικής κοινότητας της Τενέδου ευχαρίστησε τους άλλους επισκέπτες και σημείωσε ότι η επίσκεψη και η παρουσία του ήταν και φέτος «τονωτική ένεση» για όλους τους κατοίκους.

Παρουσία Παπούλια σήμερα ο αγιασμός των υδάτων

Σήμερα, ανήμερα των Φώτων, το γιορτινό σκηνικό θα μεταφερθεί στον αγιασμό των υδάτων στο Ναό της Αγίας Φωτεινής, στη Σμύρνη.

Παρόντες θα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον υπουργό Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο κ. Παπούλιας και ο κ. Βαρβιτσιώτης θα παραστούν στην τελετή αγιασμού των υδάτων και την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην Τένεδο, ενώ, στη συνέχεια, πρόκειται να επισκεφθούν την Ψέριμο και την Κάλυμνο.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: Lesvospost.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ