ΒΙΝΤΕΟ-Έπεστρεψε το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη

ΒΙΝΤΕΟ-Έπεστρεψε το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες» στην Ξάνθη

 

Μετά από μία μικρή θερινή ανάπαυλα, το κίνημα διάθεσης τροφίμων «Χωρίς Μεσάζοντες» επέστρεψε το πρωί της Κυριακής στην Ξάνθη.

Παραγωγοί συγκεντρώθηκαν, από τις 8.30 το πρωί, στο χώρο απέναντι από το γήπεδο του ΑΟΞ, διαθέτοντας τα προϊόντα τους αρχικά σε όσους πολίτες είχαν εκδηλώσει τις προηγούμενες ημέρες σχετικό ενδιαφέρον και είχαν προχωρήσει στην καταχώρηση συγκεκριμένης παραγγελίας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι παραγωγοί άρχισαν να εξυπηρετούν όλους όσους δεν είχαν κατοχυρώσει κάποια παραγγελία, παραμένοντας, μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής, στο χώρο.

Τα προϊόντα που είχαν τη δυνατότητα να λάβουν απευθείας από τους παραγωγούς οι καταναλωτές, ήταν, ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο από παραγωγό της περιοχής, φέτα και κατσικίσιο τυρί Γρεβενών, χαρτικά, αλεύρι, πατάτες, ρύζι Σερρών, όσπρια και μέλι περιοχής της Ξάνθης.

Όλα τα προϊόντα είναι φετινής παραγωγής από τους παραγωγούς που έχουν συνεργαστεί ήδη από πέρυσι με την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, που έχει αναλάβει την όλη πρωτοβουλία, εκτός από τον παραγωγό της φέτας που διέθεσε, για πρώτη φορά, προϊόντα του στην Ξάνθη.

Οι τιμές είναι οι ίδιες με πέρυσι, εκτός από το αλεύρι που συμφωνήθηκε να τιμάται 5 λεπτά φθηνότερα. Η μεταφορά και διανομή της φέτας πραγματοποιήθηκε με ειδικό αυτοκίνητο ψυγείο.

Πηγή: Thrakitoday.com

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ