Βελεστίνο: Σκύλος επιτέθηκε σε κοριτσάκι 4,5 ετών – Το δάγκωσε στο κεφάλι

Τρόμος για κοριτσάκι 4,5 ετών στο Βελεστίνο καθώς δέχτηκε επίθεση από σκύλο με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της περιοχής με τραύματα στο κεφάλι. Η κυριακάτικη βόλτα κατέληξε σε εφιάλτη για την οικογένεια.

Ο σκύλος σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», επιτέθηκε στο παιδί και το δάγκωσε στο κεφάλι με αποτέλεσμα τα αίματα να «τρέχουν» στο πρόσωπό του. Το περιστατικό έγινε στον κεντρικό πεζόδρομο του Βελεστίνου, προχθές Κυριακή γύρω στις 11 το πρωί. Στις καφετέριες και τις άλλες επιχειρήσεις επικράτησε πανικός με δεκάδες θαμώνες να «πετάγονται» όρθιοι.

Σε κατάσταση πανικού οι γονείς της έσπευσαν να δουν τι συμβαίνει. Το αδέσποτο τετράποδο είχε αρπάξει από το κεφάλι το κοριτσάκι και το δάγκωνε. Αίματα έτρεχαν από παντού. Το αδέσποτο απομακρύνθηκε από περαστικούς, ενώ το κοριτσάκι έκλαιγε. Οι γονείς μετέφεραν εσπευσμένα το παιδί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και του χορηγήθηκε ειδική αντιβίωση.

Το περιστατικό προκάλεσε αναστάτωση καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται επιθέσεις αδέσποτων σε μικρούς και μεγάλους.

Η μητέρα του παιδιού σε κατάσταση σοκ επικοινώνησε με τον «Ταχυδρόμο», προκειμένου να μεταφέρει την έντονη ανησυχία της και να εκφράσει το αίτημα για λήψη μέτρων εκ μέρους της δημοτικής Αρχής. Όπως είπε η ίδια, επικοινώνησε προσωπικά με τον δήμαρχο Δημήτρη Νασίκα η συζήτηση όμως που ακολούθησε μεταξύ των δύο πλευρών δεν την ικανοποίησε.

«Ο δήμαρχος δήλωσε αναρμόδιος, υπογραμμίζοντας ότι τα περιθώρια παρεμβάσεων του δήμου είναι περιορισμένα αναφορικά με τα αδέσποτα», επισήμανε η ίδια, εκφράζοντας την εύλογη απορία, πού θα πρέπει τελικά να απευθύνεται ένας πολίτης σε παρόμοια περιστατικά. «Είμαι ζωόφιλη. Δεν έχω κανένα θέμα με τα ζώα. Όταν όμως αγέλες αδέσποτων κατακλύζουν ακόμη και το κέντρο της πόλης μας, με αποτέλεσμα να γίνονται επικίνδυνα για τη σωματική ακεραιότητα των ανθρώπων, εκτιμώ ότι ο δήμος πρέπει να λάβει μέτρα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Η οικογένεια μετά το συμβάν εξετάζει το ενδεχόμενο να καταθέσει αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα Βελεστίνου και στην Εισαγγελία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ