Βάζουν βενζίνη με το σταγονόμετρο

Βάζουν βενζίνη με το σταγονόμετρο

 

Σύμφωνα με το παλιό ανέκδοτο, οδηγός πολύ μικρού οχήματος σταματάει σε ένα βενζινάδικο και ζητάει να του βάλουν ένα ποτηράκι βενζίνη. Απορημένος ο βενζινάς ρωτάει: «Θέλετε να σας φυσήξω και στα λάστιχα;».

Το ανέκδοτο είναι παλιό, ωστόσο ο συγκεκριμένος οδηγός «κυκλοφορεί» πλέον ανάμεσά μας και μάλιστα, λόγω της κρίσης, έχει αποκτήσει μεγάλη παρέα. Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών και υπαλλήλων πρατηρίων υγρών καυσίμων, λόγω έλλειψης χρημάτων, τα πέντε ευρώ στο ρεζερβουάρ είναι πλέον μία συνηθισμένη παραγγελία στα βενζινάδικα.

«Το πιο πρόσφατο που θυμάμαι είναι ένας πελάτης που ήρθε πριν από λίγες ημέρες και ζήτησε να του βάλουμε 2 ευρώ και 80 λεπτά καύσιμα. Του είχε ανάψει το λαμπάκι εδώ και μέρες και είχε δικαιολογημένους φόβους ότι θα μείνει στο δρόμο από βενζίνη. Ήταν ό,τι λεφτά είχε επάνω του. Σε άλλες εποχές, θα τον κοιτούσαμε κάπως περίεργα, αλλά πλέον τίποτα δεν μας κάνει εντύπωση», λέει ο ιδιοκτήτης πρατηρίου υγρών καυσίμων, Αλέκος Ρίππης.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δικού του πρατηρίου, φέτος περίπου το 60% των πελατών βάζει λιγότερο από 10 ευρώ στο ρεζερβουάρ. Ένα 20% βάζει 20-40 ευρώ, ενώ λιγότεροι από 10% «φουλάρουν». «Ελάχιστοι είναι εκείνοι που γεμίζουν το ρεζερβουάρ, κυρίως πρόκειται για εταιρικά αυτοκίνητα», συμπληρώνει ο κ. Ρίππης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός των οχημάτων που εξυπηρετούνται, επίσης, έχει πέσει κάθετα, σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. «Από περίπου 450 οχήματα ημερησίως, εξυπηρετούμε σήμερα 250», τονίζει.

 

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ