Βασίλης Δημάκης: Η δικηγόρος του καταγγέλλει αστυνομική βία κατά τη σύλληψή του

Αστυνομική βία κατά τη διάρκεια της σύλληψής του καταγγέλλει ο Βασίλης Δημάκης, μέσω της δικηγόρου του.

Ο Βασίλης Δημάκης, που είχε παραβιάσει και αφαιρέσει το ηλεκτρονικό βραχιολάκι στις 17 Μαρτίου και αναζητείτο από την ΕΛ.ΑΣ., συνελήφθη το μεσημέρι της Τετάρτης στον Πειραιά.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε ο ίδιος στη δικηγόρο του, Ηλέκτρα-Λήδα Κούτρα, η έφοδος στο σπίτι όπου βρισκόταν έγινε από 20 ΕΚΑΜ, χωρίς την επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού. Επίσης ο Βασίλης Δημάκης ανέφερε στη δικηγόρο του ότι μέλη της ομάδας των ΕΚΑΜ τoν κλώτσησαν στα πλευρά και πιέστηκε από τις μπότες δυο αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει.

Βασίλης Δημάκης: Η ανάρτηση της δικηγόρου του

«Ο Basilis Dimakis μου μίλησε από το χώρο κράτησής του και μου μετέφερε τα εξής:

Συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι. Έγινε έφοδος σε σπίτι, χωρίς επίδειξη εντάλματος και χωρίς εμφανή παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου μπούκαραν περί τα 20 ΕΚΑΜ, παρουσία γυναικών και ενός μωρού που τρομοκρατήθηκαν.

Ο Βασίλης Δημάκης ερρίφθη καταγής από ομάδα αστυνομικών, πιέστηκε από μπότες 2 αστυνομικών στο στέρνο με τρόπο που δεν μπορούσε να αναπνεύσει και νόμιζε πως πεθαίνει, ενώ κλωτσήθηκε στα πλευρά από μέλη της ομάδας, με ιαχές ενάντια στις δηλώσεις του για τον τ. αντιπρόεδρο του ΣτΕ κλπ. (“ήθελες και να καταγγείλλεις, ε;) ενώπιον των υπολοίπων που επικροτούσαν την παρ’ ολίγον θανάσιμη βία.

Ζητά έκτοτε να καταγγείλλει την μεταχείρισή του και την μεταφορά του σε νοσοκομείο, προς τεκμηρίωση των βλαβών, και δεν τα έχει καταφέρει.

Βρίσκεται στην Ασφάλεια Πειραιά»

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.