Βαρθολομαίος: Η Πολιτεία και η Εκκλησία ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο

Στις σχέσεις Εκκλησίας και Πολιτείας και στο ότι η Ορθοδοξία αποτελεί εστία σταθερότητας στον σύγχρονο κόσμο αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Είναι γνωστό ότι οι σχέσεις εκκλησίας και Πολιτείας έχουν διέλθει δια πολλών φάσεων, αλλά όπως και αν χαρακτηρίζονται οι σχέσεις αυτές, παραμένει γεγονός ότι σε τελική ανάλυση και η Πολιτεία και η Εκκλησία ενδιαφέρονται για τον άνθρωπο και για την βελτίωση των συνθηκών της ζωής του», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην επικέντρωση του ενδιαφέροντος του πολίτη, τόσο από την Πολιτεία, όσο και από την Εκκλησία για τον άνθρωπο .

Απευθυνόμενος στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου τόνισε ότι «η Υμετέρα εξοχότης γνωρίζει ταύτα πάντα ως εγκρατής και άριστος γνώστης της νομικής και πολιτικής επιστήμης».

Παράλληλα ανέφερε ότι κατανοεί πλήρως τη συνεργασία των δύο κορυφαίων θεσμών και συνεχίζει όπως υπογράμμισε την ευλογημένη ταύτη παράδοση αγαθών σχέσεων και συνεργασίας και μη παρεμβάσεως της μιας εις το έργο της άλλης.

«Επιστροφή στην Ορθόδοξο παράδοση την ταυτιζόμενη με τας αξίας του γένους μας θα δώσει ζωή και νόημα στον σύγχρονο πάσχοντα άνθρωπο», τόνισε σε άλλο σημείο της αντιφώνησής του ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τέλος, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας την Ελληνική Πολιτεία και τον Ελληνικό λαό για την προσευχή και συμπαράσταση στο έργο της συνόδου και επεσήμανε πως «υποσχόμεθα ότι η Ορθοδοξία και εν τούτω ότι θα πράξει το ιστορικό της χρέος».

Ακολούθως κ. Βαρθολομαίος δώρισε στον κ. Παυλόπουλο μια εικόνα του Αγίου Προκοπίου ιστορηθείσα στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δείτε επίσης:

Παυλόπουλος: Η ενότητα της Εκκλησίας προϋπόθεση για την αποστολή της

Βαρθολομαίος: Η σημερινή ημέρα είναι ημέρα ενότητας

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ